Nauji susitikimai Pandėlio miesto bibliotekoje

Atgal

Nauji susitikimai Pandėlio miesto bibliotekoje

Pandėlio miesto biblioteka


Viena kitą keičia tapybos darbų parodos Pandėlio miesto bibliotekoje. Šį kartą savo tapybos darbus eksponuoja tapytoja iš Žiobiškio Rita Bukienė. Ji pandėliečiams pristatė savo darbų parodą „AŠ NORIU PIEŠTI“. Žvelgiant į jos nutapytus paveikslus, susimąstai, kokia emocija, koks jausmas jame slypi, kuo tuo metu gyveno pati tapytoja.  Rita Bukienė pasakojo, kad visą gyvenimą dirbo matematikos mokytoja. Tapyba jai visada patiko – nuo mokyklos laikų. Piešdavo visus sienlaikraščius, skelbimus, sveikinimus. Pradėjusi dirbti mokykloje, tęsė šiuos darbus. Tai buvo visuomeninė veikla.
Pirmąją asmeninę parodą surengė  – 1992-1993 m. Darbų autorė pasakojo, kad  turi išsaugojusi sąsiuvinį su atsiliepimais apie šią parodą. Rita Bukienė daug veiklų yra išbandžiusi – vėlė seges, siuvinėjo įprastai ir su karoliukais, o megzti sakė  neužtenka kantrybės. Kartais norisi pasidaryti kokį gražų daiktelį, tai ir pasidarau, bet visą laiką AŠ NORIU PIEŠTI.
Yra dalyvavusi kasmetinėse seniūnijos ataskaitinėse konkursinėse parodose, taip pat vykusiose bibliotekose. Turi padėkos raštų.
Maloniai kviečiame apsilankyti bibliotekoje, kur eksponuojami tapytojos kūrybos darbai. Paroda veiks iki balandžio 30 dienos.
 
Pandėlio miesto vyresn. bibliotekininkė Aušra Skaburskienė