Literatūrinė popietė vaikams skirta paminėti rašytojos Ievos Simonaitytės metams

Atgal

Literatūrinė popietė vaikams skirta paminėti rašytojos Ievos Simonaitytės metams

Obelių miesto biblioteka


Besidžiaugdami paskutinėmis kalendorinės žiemos dienomis ir puikiu oru į Obelių miesto biblioteką atskubėjo Obelių gimnazijos trečiokai lydimi mokytojos Gitos Kolosovienės ir mokytojos padėjėjos Almos Parapijankienės. Džiaugiamės gražiu atsitiktinumu- prasidėjusia knygų muge, kalbos dienomis. Liūdna žinia prasidėjęs karas su Ukraina.
Moksleiviams buvo pristatyta paroda „Įgimta dovana stebėti gamtą ir žmones“ paminint seimo nutarimu 2022 paskelbti rašytojos Ievos Simonaitytės metais. I. Simonaitytės kūryba- tai nepakartojamas Mažosios Lietuvos kultūros reiškinys, ir jo kaip paveldo išliekamoji vertė, ir Mažosios Lietuvos  simbolis. Išleista penkiolika romanų, apsakymų, autobiografinių knygų. Leista po kelis kartus, leistos knygos net Brailio rašmenimis.
Moksleiviams apžvelgtos knygos apie I. Simonaitytę. D. Kaunas „Aš esu Evė“, B.Aleknavičius „Vakarė žvaigždė“, O. Pajadienė „Ji buvo Simonaitytė“ ir kitos. Parodoje gausu foto medžiagos. Susidomėję klausėsi skaitomos ištraukos iš knygelės „Meilutis ir Gužiukas“.
Vaikai savo ruoštu deklamavo lietuvių poetų eiles, o kas neišmoko mintinai perskaitė raiškiai. Visi stengėsi, nes žinojo, kad paslaptingoje  mokytojos Gitos skrynelėje laukia prizai ir sultingi obuoliai.
Greitai prabėgo valandėlė. Į klasę moksleiviai grįžo susipažinę dar su viena rašytoja ir išsirinkę po knygelę skaitymui.
Mes, bibliotekininkės, vėl lauksime naujų susitikimų su šia nuostabia klase ir jos auklėtoja.
 
Obelių miesto vyresn bibliotekininkė Gražina Deksnienė