Gėlių perdavimo ceremonija Lietuvos respublikos Prezidentūroje

Atgal

Gėlių perdavimo ceremonija Lietuvos respublikos Prezidentūroje

Panemunio kaimo biblioteka


Lietuvos Respublikos prezidentūroje, vasario 15 dieną vyko gėlių perdavimo ceremonija Vasario 16-osios Akto signatarų artimiesiems. Tradiciškai gėlių kompozicijas po perdavimo padedamos ant kapų, kenotafų ar kitose atmintinose vietose. Kraštiečio signataro Vlado Mirono artimųjų ir Vasario 16-osios klubo kvietimu, kaip padėka už dėmesį bei iniciatyvas, puoselėjant kraštiečio Vasario 16-osios signataro Vlado Mirono atminimą, renginyje dalyvavo Panemunio vyresn. bibliotekininkė Elena Baronienė, Pandėlio seniūnas Algirdas Kulys ir laikraščio „Gimtasis Rokiškis“ žurnalistė Vilma Bičiūnaitė.
Ceremonijos metu Lietuvos respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda tarė sveikinimo žodį susirinkusiems, trumpoje kalboje priminė valstybės ištakas ir susiejo su šių dienų aktualijomis,  iškilmingai perdavė gėles. Taip pat pasisakė Vasario 16-osios Akto signatarų klubo vadovas, signataro Petro Klimo brolio anūkas Remigijus Gulbinas. Po ceremonijos vykome į Signatarų namus, kur buvo pristatyta monografija apie Jokūbą Šerną. Pristatymo metu kalbėjo kraštietė istorikė Vilma Bukaitė, monografijos autorius Valdas Selenis.
Po oficialių renginių buvome pakviesti pasivaikščioti po Signatarų namų ekspozicijas. Ekskursiją vedė minėti istorikai. Aplankėme ir Vlado Mirono atminimo sienelę. Puikūs įspūdžiai ir bendravimas su Vl. Mirono giminaite Milda Mironaite suteikė puikių emocijų ir žinių.
Panemunio fil. vyresn. bibliotekininkė Elena Baronienė