Ryto pasaka mažiesiems

Atgal

Ryto pasaka mažiesiems

Kavoliškio kaimo biblioteka


Nieko nėra nuostabiau šaltą žiemos rytą, kaip linksma, nuotaikinga pasaka su mažaisiais. Tęsiant gražią bibliotekos tradiciją - „Ryto pasaka“, sausio 14 dieną Rokiškio mokyklos-darželio „Ažuoliukas“ Kavoliškio skyriaus „Saulės zuikučių“ grupės mažieji, buvo pakviesti į garsinį pasakų skaitymą.
Ar vaikams reikia pasakų? Kuo pasakos vaikams yra patrauklios? Pirmiausia – sudėtingais užduotis atliekančiais personažais, į kuriuos vaikai nori lygiuotis. Dabar, kaip ir anksčiau, pasakos moko daugelio dalykų. Patirti baimę ir išmokti ją įveikti, moko drąsos, pasitikėjimo savimi, žinojimo, kad už kiekvieną gerą ir blogą darbą turi būti atitinkamai atlyginta. Galų gale jos moko svajoti.
Mažiesiems smalsuoliams buvo skaitoma  Patricios Geis pasaka „Bučkis prieš miegą“. Tai – inovatyvi, interaktyvi knyga, kurios puslapiai virtę pliušinių žaisliukų kambariais, o ją vartant vaikai tampa aktyviu veikėju, padėdamas jiems susiruošti miegoti: išsivalyti dantis, nuprausti, pagirdyti, sušukuoti, paskaityti pasakėlę, pabučiuoti ir paguldyti į lovytes. Ši knyga – tikras išsigelbėjimas suaugusiems, kuriems sunku susitarti su vaikais. Žaidimo ir pasakos ritualas teigiamai nuteikia vaiką, nebėra dėl ko priešintis, juk ką tik pats paguldė savo draugus. Žaislą atstojančioje knygoje gyvena keturi smagūs popieriniai gyvūnėliai, pasiruošę draugauti visur ir visada. Po gražios pasakos mažiesiems buvo demonstruojamas mokomasis filmukas „Vitaminų bomba“. Nes visi vaikai svajoja kuo greičiau užaugti.
Smagu, kad šiomis garsinio skaitymo valandėlėmis puoselėjama meilė knygai ir polinkis skaityti. 
Kavoliškio filialo vyresn. bibliotekininkė Jūratė Bulavienė