Žaisloteka

Žaisloteka

  2024-01-10

Žaisloteka – tai pirmasis laiptelis pritraukti ir užsiauginti bibliotekai savo skaitytoją. Ji mūsų bibliotekoje įsteigta 1999 metais.
2020-2022 m. įgyvendinamo projekto „Šeimų stiprinimas, bendradarbiaujant bibliotekoms, kaip indėlis į socialinį ir ekonominį augimą Ludzos savivaldybėje, Rokiškio rajone ir Jēkabpilio mieste“ LLI-422 (HOME) dėka atnaujinta žaislotekos patalpa, nupirkti nauji baldai, žaislai, knygos.
Įkurtoje jaukioje, saugioje žaidimų ir edukacinių užsiėmimų erdvėje vaikams ir šeimoms siūlomos žaislinės, paveikslėlių, garsinės, erdvinės knygos, stalo žaidimai, dėlionės, loto, lavinamieji ir edukaciniai žaislai.
Lankytojai kviečiami turiningai leisti laisvalaikį su draugais, šeimos nariais, dalyvauti garsiniuose skaitymuose, edukaciniuose užsiėmimuose, kūrybiniuose žaidimuose, žaidimų dienelėse ir kt. renginiuose.
Maloniai laukiami su ASS ir kalbos ir komunikacijos sutrikimų turintys vaikai. Biblioteka dalyvauja projekte „Biblioteka visiems“ https://www.rokiskis.rvb.lt/biblioteka-visiems/
 
Naudojimosi Žaisloteka taisyklės:
  • Naudojimasis Žaislotekos paslaugomis nemokamas, tereikia turėti bibliotekos skaitytojo pažymėjimą;
  • Kad galėtume džiaugtis švara ir jaukumu, į Žaisloteką atvykusių vaikų prašome nusiauti batus, būti su kojinėmis ar kita vidaus avalyne;
  • Maistą, gėrimus ar savus žaislus prašome palikti už Žaislotekos ribų;
  • Žaislotekoje esantis turtas priklauso Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešajai bibliotekai, juo naudojasi visi Žaislotekos lankytojai, tad prašome jį saugoti ir tausoti.