Bibliotekoje paminėta Tarptautinė lėlininkų diena

Atgal

Bibliotekoje paminėta Tarptautinė lėlininkų diena

  2024-03-27

Bibliotekos lėlių teatras „Padaužiukai“ pasitinka jau 29-ąjį pavasarį. Tarptautinės lėlininkų dienos išvakarėse bibliotekos aktoriai su režisiere paminėjo šią magišką dieną lėlininkų šeimų vakare. Šventėje aktoriai išbandė savo žinias ir atidumą smagioje viktorinoje apie teatro statomą naują spektaklį „Baubas“. Savo kūrybiškumą ir sumanumą atskleidė kūrybinėse dirbtuvėse „Mano lėlė“. Vakarą vainikavo teatralizuota nominacijų „ŠIRDELĖS“ teikimo ceremonija, kuriomis apdovanoti buvo visi aktoriai ir teatro bičiuliai.
Bibliotekininkės pakvietė vaikus į Lėlių teatro svetainės lankymo dieną ,,Pasisveikink su lėle“. Lėlių teatro svetainėje dalyviai susipažino su lėlių valdymo būdais, sužinojo, kaip gimsta ir atgyja lėlės, kaip sukuriamas spektaklis, kokia įdomi lėlininko profesija, kas slepiasi scenos užkulisiuose. Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos mokiniai ir L/D „Pumpurėlis“ auklėtiniai noriai įsitraukė į kūrybinį procesą - inscenizavo pasakas „Greitoji pagalba“ ir „Kiškio trobelė‘.
Teatralizuotoje valandėlėje visų susirinkusių širdis džiugino Rokiškio L/D „Pumpurėlis“ priešmokyklinio ugdymo grupės „Šiaudinukai“ vaikų rodomas spektaklis „Dangus griūva“, kuriuos paruošė  mokytojos Austra Marmokienė ir Virginija Savičienė.
Susitikimas su lėlėmis pripildė renginių dalyvių širdeles džiaugsmo, pažinimo, staigmenų, netikėtumų ir gerų emocijų. Bibliotekos lėlių teatras išlieka įdomus ir reikalingas tiek mažiesiems žiūrovams, tiek ir suaugusiems.
Lėlių teatras „Padaužiukai“ režisierė, vyresn. bibliotekininkė edukacijai, Nadiežda Ivanova