Vaikų rašytojas Vytautas Račickas susitiko su skaitytojais

Atgal

Vaikų rašytojas Vytautas Račickas susitiko su skaitytojais

  2024-03-18

Vaikų ir jaunimo skyriuje lankėsi žinomas vaikų rašytojas Vytautas Račickas. Tai vienas produktyviausių lietuvių rašytojų, kuriančių vaikams. Autorius yra parašęs 40 knygų. Jo kūriniai bibliotekos lentynose neužsiguli, dažnai jie atsiduria skaitomiausių ir populiariausių knygų sąraše bei pelno įvairius apdovanojimus.
Dvejose susitikimuose dalyvavo Kamajų Antano Strazdo gimnazijos ir Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos 2, 4 klasių mokiniai ir mokytojos Rita Zovienė, Reda Jakutienė, Raimonda Rumšienė ir Sigita Rubliauskienė. V. Račickas vaikams pasakojo, kad skaitant knygas ne tik lavinamas žmogaus protas, vaizduotė ir mąstymas, bet ir patiriamas skaitymo džiaugsmas. Juk kartais pradėjęs skaityti knygą negali nuo jos atsiplėšti. Vaikystėje pats Vytautas su broliu skaitė prie žibalinės lempos, bet tėvai ir tos ilgai žibinti neleisdavo. Todėl knygomis mėgaudavosi po antklode pasišviesdami prožektoriumi.
Renginio metu buvo skaitomos ištraukos iš įvairių kūrinių, pristatyta nauja knyga „Berniukas ieško tėčio“. Pasak autoriaus, dažniausiai knygos parašytos remiantis tikra gyvenimiška istorija, kurios būna ir linksmos, ir liūdnos. Renginio dalyviai rašytojui uždavė daug ir įvairių klausimų. Ar buvo išdykęs? Per kiek laiko parašoma knyga? Ar bus knyga „Šokoladą iki antradienio“? Ar gerai mokėsi? Kokias knygas skaitė? Kaip tapo rašytoju? Kokia knyga labiausiai patinka? Vaikai sulaukė išsamiu ir humoristinių atsakymų.
Renginio pabaigoje dalyviai įsigijo patinkančių ar dar neskaitytų V. Račicko knygų su autografu. Biblioteka taip pat pasipildė naujomis jo knygomis. Atsisveikindami vieni kitiems padėkojo už malonų bendravimą, skaitymo malonumą bei linkėjimu rašytojui ir toliau kurti naujas, vaikus užburiančias istorijas.
Vyresn. bibliotekininkė edukacijai Nadiežda Ivanova