Adventinė šeimų popietė „Kalėdų pasaka ant slenksčio...“

Atgal

Adventinė šeimų popietė „Kalėdų pasaka ant slenksčio...“

  2023-12-19

Pažvelk, vaikeli,
Medžiai kaip nurimę!..
Pamynę puošnų rūbą
Sau po kojom.
Kokia rimtis,
Koks įstabus gražumas
Advento naktį
Miglomis nuklostė.
 
Šiais žodžiais gruodžio 8 dieną Vaikų ir jaunimo skyriuje prasidėjo tradicinė adventinė šeimų popietė „Kalėdų pasaka ant slenksčio...“ Laukdami gražiausių metų švenčių, į jaukų vakarą pakvietėme mažuosius skaitytojus kartu su sesėmis, broliais, mamomis, tėčiais, seneliais kartu pabūti, pabendrauti, pasidžiaugti. Bet koks džiaugsmas be spindinčios eglutės! Todėl pradžioje „stebuklingo“ burtažodžio pagalba buvo įžiebta kalėdinė eglutė, kurią padėjo papuošti mergaitės, atvykusios iš Ukrainos. Sužibo įvairiaspalviai Draugystės, Ramybės, Meilės, Džiaugsmo, Paramos žiburėliai.
Jų jaukioje šviesoje buvo skaitoma Kosto Kubilinsko pasaka „Ledinukas“ apie šaltanosį Šalčio anūką Ledinuką. Kad nesušaltume, visi apsimovėme šiltas pirštines, apsivyniojome šalikus. Sėkmingai išvengę Šaltanosio Ledinuko piktų kėslų, pastebėjome kad „pūga“ išblaškė stebuklingos pasakos žodžius. Teko juos surinkti ir atstatyti „į vietą“ snieguoto kryžiažodžio pagalba.
Sėkmingai atlikę svarbią užduotį, visi popietės svečiai leidosi į žiemišką kelionę laivu Knygų potvynyje. Jis nubloškė į Šiaurės šalis, kur jų laukė dar negirdėti pasakojimai apie žymius rašytojus, pažintis ir fotosesija su įdomiais knygų veikėjais. Įdomiausia atrakcija – „žvejoti“ blaškomus vandenyne butelius su mįslingomis žinutėmis. Netikėtai išplaukusi vikingų „lobių skrynia“, visus maloniai nustebino šventiškais siurprizais.
Bibliotekoje veikė parodos „Knygų lentynėlėj jau kvepia Kalėdos“ ir „Snaigės sukasi ratu“.
Popietei besibaigiant, susirinkusiųjų veidus šildė šypsenos, o širdis – maža saldi dovanėlė.
Adventas – gražiausias, paslaptingiausias ir prasmingiausias prieškalėdinis laikotarpis, įpareigojantis kiekvieną įžiebti padrąsinimo, meilės ir džiaugsmo šviesą savo sieloje. Skirstydamiesi palinkėjome vieni kitiems Kalėdų stebuklų išsipildymo.
 
Vyresn. bibliotekininkė Sigita Tvirkutienė