Sensoriniai skaitymai vaikams

Atgal

Sensoriniai skaitymai vaikams

  2023-12-07

Vieną gruodžio rytą Vaikų ir jaunimo literatūros skyrius prisipildė jaukaus vaikų šurmulio. Dalyvauti edukacinėje programoje „Sensoriniai skaitymai“, atvyko Rokiškio pagrindinės mokyklos mokinukai su mokytojomis.
Bibliotekininkės pakvietė vaikus susipažinti su Eduardo Mieželaičio eiliuota pasaka „Zuikis Puikis“ ir kartu pasinerti į smagius pagrindinio veikėjo Zuikio nuotykius. Užsiėmimas pradėtas pasisveikinimu ir vaizdo kortelių įvardinimu, kas ir kokia tvarka bus daroma.
Renginio dalyviai klausėsi skaitomos pasako, kurią praturtino sensoriniai intarpai, garso įrašai. Ant atspausdinto medžio, vaikai iš žalios spalvos plastilino lipdė jo lapus, piešė kamieną. Prausė Zuikį, perpildami vandenį iš vieno dubenėlio į kitą, klausėsi pilamo vandens garsų. „Šoko trypė‘‘ kartu su laputaite ir kitais miško žvėreliais. Ieškojo po du vienodus daiktus. Klausėme miško paukštelių čiulbesio, šuns lojimo, kuris prikėlė zuikį. Puikiai nusiteikę vaikai palydėjo Zuikį Puikį į mokyklą. Vėliau patyrė Zuikio nusivylimą, kai mokytojas pakvietė atsakinėti neišmoktos pamokos ir džiaugsmą, kai  jis pradėjo mokytis puikiai.
Renginio pabaigoje dalyviai spalvino Zuikio Puikio paveikslėlius. Pasidalinę įspūdžiais apie išgirstą pasaką, kuri moko vaikus nepasiduoti pagundoms, siekti tikslų ir nepamiršti vykdyti pareigas, atsisveikinome linkėdami vieni kitiems ir vėl greitai susitikti bibliotekoje.
Vyresn. bibliotekininkė edukacijai Nadiežda Ivanova