Skaitymo iššūkio žaidžiame „Draugoteką“ apdovanojimai

Atgal

Skaitymo iššūkio žaidžiame „Draugoteką“ apdovanojimai

  2023-10-27

Spalio 25 d. Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešojoje bibliotekoje Vaikų ir jaunimo skyriuje vyko Skaitymo iššūkio žaidimo „Draugoteka“ dalyvių apdovanojimo renginys. Dalyvavo Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos šeštokai.   
Vienuolika mėnesių trukęs skaitymo iššūkio žaidimas kvietė dalyvius naudotis projekte sukurtais produktais: dalyvauti renginiuose ir edukacinėse veiklose „Žaidžiame „Draugoteką“, žaisti „Draugotekos“ žaidimą išmaniuosiuose įrenginiuose, skaityti knygas iš knygų kolekcijos užsakius jų į knygomatą.
Uždarymo renginyje dalyviai atsakinėjo į renginio vedėjo Valdemaro užduotus viktorinos klausimus, taip pasitikrindami žinias apie mobiliąją programėlę „Draugoteka“, edukacines programas, su jomis susijusias knygų kolekcijas. Išrinkti trys geriausiai į klausimus atsakę laimėtojai, kurie apdovanoti specialiais prizais, kviečiančiais su klasės draugais, šeimos nariais ar mokytojais pažinti savo kraštą ir kultūrą. Nors su šiuo apdovanojimo renginiu uždaromas projektas, tačiau žaidimą „Draugoteka“ galima žaisti ir toliau.
Projektas „Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“ finansuojamas 2014–2021 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo kvietimo „Kultūros prieinamumo plėtojimas ir kultūrinio švietimo stiprinimas“ lėšomis.
Projekto tikslas – sukurti inovatyvią skaitymo skatinimo priemonę, kuri formuotų moksleivių įprotį skaityti, gilintų žinias ir padėtų skaitymo patirtis pritaikyti socialinių santykių kūrimui su aplinka (bendraamžiais, tėvais, mokytojais, etc.), problemų sprendimui ir kūrybinei saviraiškai.
Vaikų ir jaunimo skyriaus vedėja  Aušra Žukauskienė