Europos kalbų diena bibliotekoje

Atgal

Europos kalbų diena bibliotekoje

  2023-09-28

Lietuvoje pirmą kartą Europos kalbų diena švęsta 2001 metais. Taip buvo siekiama papasakoti apie kalbų mokymosi svarbą ir išskirti kalbas, kurių mokėjimas didintų daugiakalbystę ir tarpkultūrinį supratimą, taip pat stiprintų kalbų mokymosi visą gyvenimą programas mokyklose ir už jos ribų. Įvairiais renginiais buvo švenčiama Europos kalbų įvairovė ir skatinamas kalbų mokymasis.
Rugsėjo 26-oji diena paskelbta Europos kalbų diena. Minint šią datą, Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos vaikų ir jaunimo skyriuje lankėsi Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos ketvirtokai, jų anglų kalbos mokytoja Erika. Bibliotekoje vykusioje netradicinėje pamokoje mokiniai „keliavo“ po Europos šalis: Portugaliją, Italiją, Latviją, Estiją, Suomiją ir kt. Diskutavo, kokiomis kalbomis kalba europiečiai, ieškojo panašiai skambančių skirtingų šalių žodžių. Sveikinosi vokiečių, anglų, danų ir kt. kalbomis. Interaktyviame stale piešė valstybių vėliavas, prisiminė sostinių pavadinimus. Taip pat išgirdo, iš kokių šalių yra atkeliavę žinomų knygų personažai Pepė Ilgakojinė, Palė, Drąsioji Pupulė, Troliai Mumiai, Coliukė, Karlsonas ir kt.  Labiausiai patiko smagi užduotis – dėlionė „Europa linksmai“.
Pasibaigus veikloms, ketvirtokai padarė išvadas, kad kalbų mokėjimas atveria daugiau galimybių pažinti pasaulį, padeda bendrauti ir net susirasti draugų iš kitų pasaulio šalių.
Vaikų ir jaunimo skyriaus vedėja Aušra Žukauskienė