„Keliaujanti skaityklėlė“ Rokiškio miesto šventėje

Atgal

„Keliaujanti skaityklėlė“ Rokiškio miesto šventėje

  2023-10-04

Rokiškio miesto 524 gimtadienio šventėje vaikai ošė Rokiškio Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo skyriaus Keliaujančioje skaityklėlėje. L. Šepkos parke įrengtame kiemelyje lankėsi rokiškėnai ir šventės svečiai iš įvairiausių Lietuvos miestų ir miestelių. Į skaityklėlę pabendrauti užsuko Dubno miesto delegacija iš Ukrainos ir Rokiškio administracijos direktorius Valerijus Rancevas.
Spalvingoje skaityklėlėje veiklos rado tiek maži, tiek dideli. Bibliotekininkės ne tik bendravo su skaityklėlės lankytojais, bet ir kvietė vaikus pasipuošti medžiotojo Roko, Kiškio kostiumais ir nusifotografuoti. Smalsiems šventės dalyviams pristatė knygas ir bibliotekos veiklas. Vaikai domėjosi knygomis, jas vartė, skaitė bei dalyvavo edukacijoje - gamino knygų skirtukus, skirtus Bibliotekos 100 – mečiui paminėti. Aktyviai į veiklas įsitraukė net šeimos, kurios savo taiklumą, kūrybiškumą išbandė smagiuose lauko žaidimuose.
Rokiškėnų susidomėjimas įdomiomis ir nemokamomis bibliotekos paslaugomis atskleidė, jog biblioteka jų širdyse užima ypatinga vietą. Tikimės, kad tokie susitikimai juos neįkyriai vilioja į knygų pasaulį ir tiesia kelius į biblioteką.
Nadiežda Ivanova, vaikų ir jaunimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė edukacijai