Rokiškio miesto gimtadienio paminėjimas bibliotekoje

Atgal

Rokiškio miesto gimtadienio paminėjimas bibliotekoje

  2023-10-02

Rugsėjo 21 d. Rokiškis šventė 524 – ąjį gimtadienį. Šią ypatingą dieną Rokiškio rajono Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos vaikų ir jaunimo skyriuje svečiavosi mokyklos-darželio „Ąžuoliukas“ priešmokyklinio ugdymo grupės „Mažoji mokyklėlė“ auklėtiniai, kurie dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Rokiškis – mano miestas“. Jo metu vaikai susidomėję klausėsi atkeliavusių iš gilios senovės istorijų apie Rokiškį, susipažino su Rokiškio miesto heraldiniais simboliais. Nekantraudami ir patys pasakojo apie Rokiškio atsiradimą sklandančias legendas, entuziastingai matavosi stilingą medžiotojo Roko skrybėlę ir žaismingą kiškio kostiumą, pūtė medžioklės trimitą.
Vėliau išbandė savo jėgas smagioje viktorinoje „Ar pažįsti savo miestą?“. Čia vaikai aktyviai spėliojo istorinius miesto pastatus, vardijo vietas, kur jau yra buvę ir kur dar norėtų pabuvoti. Atkeliavę iš paslaptingos praeities, senos istorinės fotografijos suteikė galimybę įsivaizduoti, kaip gimtasis miestas atrodė prieš 100 ir daugiau metų. Vaikai galėjo palyginti, kaip slenkant metams keitėsi, augo ir gražėjo turtingą istoriją turintis mylimas miestas.
Edukacinio užsiėmimo metu mažieji bibliotekos lankytojai spalvomis dabino Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos 100-mečiui skirtus knygų skirtukus, susipažino su gausia įdomių knygų paroda, kviečiančia tyrinėti Rokiškį, pažinti gimtojo miesto paslaptis ir legendas.
Vyresn. bibliotekininkė Sigita Tvirkutienė