Bibliotekos edukacijos vasaros stovykloje „Kurk, bendrauk, pažink“

Atgal

Bibliotekos edukacijos vasaros stovykloje „Kurk, bendrauk, pažink“

  2023-08-07

Vaikų ir jaunimo skyriaus bibliotekininkės dalyvavo Rokiškio jaunimo centro vasaros stovyklos „Kurk, bendrauk, pažink“ ketvirtoje dienoje „Tolerancijos diena“. Darbuotojos Nadiežda Ivanova ir Aušra Žukauskienė stovyklautojams paruošė aktyvių žaidimų ir interaktyvų žaidimą „Draugoteka“ su edukaciniais užsiėmimais „Luna ir nepaprastos knygų herojų savybės“ ir „Jonas ir rūpesčių sprendimo būdai knygose“.
Dalyviai susipažino su mobilia programėle „Draugoteka“, skirta 10–15 m. vaikams ir paaugliams. Programėlė ne tik yra įdomi, bet ir naudinga – skatina skaityti, padeda geriau suprasti save ir susirasti tikrų draugų! Užsiėmimų metu jaunuoliai, išklausę herojų Jono ir Lunos gyvenimo istorijų, mokėsi pažinti kito žmogaus rūpesčius, charakterio savybes. Kūrybiškai ir sumaniai ieškojo problemų sprendimo būdų, iš gautų herojaus savybių kūrė pasakojimus, koliažus, dirbo komandomis. Stovyklautojai mokėsi ne tik suprasti tekstą, bet ir ieškojo atsakymų į įvairius gyvenimiškus klausimus, aptarė socialines ir psichologines problemas, kūrybiškai praleido laiką. Aktyviai žaidė komandinius žaidimus, kurie skatino bendravimą, stiprino pasitikėjimą, ugdė komandinį darbą ir draugiškus santykius.
Susitikimas Žiobiškio turistinėje bazėje praūžė išties smagiai ir net triukšmingai – juk edukacijų dalyviams reikėjo praktiškai patikrinti tolerancijos ribas!
Vyresn. bibliotekininkė edukacijai Nadiežda Ivanova