Bibliotekų savaitė vaikų ir jaunimo skyriuje

Atgal

Bibliotekų savaitė vaikų ir jaunimo skyriuje

  2023-05-02

Šiais metais Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė vyko jau 23-ąjį kartą. Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo skyriuje ji prasidėjo Rokiškio lopšelio/darželio „Nykštukas“ teatriuko nuotaikingu spektakliuku „Pirštinė“. Mažieji aktoriai su lėlėmis, pagamintomis iš antrinių medžiagų, papasakojo gražią vaikišką istoriją. Bibliotekininkėms įteikė pavasarinių žiedų. Visą savaitę vyko įvairios veiklos – knygų pristatymai, susitikimai stalo žaidimų erdvėje, inovatyvūs pasivaikščiojimai po parodas.
Mažieji  bibliotekos lankytojai  smagiai leido laiką stalo žaidimų erdvėje „Kamštelių šėlsmas“.  Stalo žaidimus iš įvairių spalvotų plastikinių indų kamštelių kūrė Rokiškio rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigų priešmokyklinio amžiaus vaikai kartu su auklėtojomis. Žaidimai su plastikiniais kamšteliais ugdė vaikų ekologinį sąmoningumą, lavino smulkiąją motoriką, supažindino su spalvomis, raidėmis, skaičiais, ugdė kūrybiškumą. Labiausiai mažuosius domino žaidimai „Gėlė“, „Kamštelių šaškės“. O žaidimas „Skaičiuoju“ patiko beveik kiekvienam. Reikėjo su pincetu imti pupeles ir dėti į kamštelius.
Moksleiviai dalyvavo teatralizuotuose garsiniuose skaitymuose „Renkame geriausią 2022 m. knygą vaikams“.  Pristatytos penkios knygos nominantės vaikų kategorijoje. Skaitytos ištraukos iš Ilonos Ežerinytės knygos „Tetulė Liu“, Kęstučio Kasparavičiaus „Žvaigždžių paukštis“. Pristačius Kotrynos Zylės knygą „Geriausia diena“, vaikai kūrė savo geriausių dienų kolekciją.
Lankytojai inovatyviuose pasivaikščiojimuose po parodą „Pasaulio įvairovė Lietuvos knygų iliustracijose“ turėjo galimybę pamatyti paskutiniųjų ryškiausių Lietuvos kūrėjų darbus, kurie pelnė įvairius apdovanojimus Lietuvoje ir užsienyje. Parodoje turėjo galimybę mėgautis dailininkų meninės išraiškos priemonėmis, nuo kruopščiai pieštukais išdailintų siužetinių iki puikių koliažinių iliustracijų, išvysti technikos įvairovę. Net neperskaičius vienos ar kitos eksponuotos knygos, visi - vaikai, suaugę, pasivaikščioję po parodą, patyrė smagų nuotykį, nes iliustracijose atsispindėjo spalvų detalės iš kūrinių.
Smagu, kad veiklos pritraukė tiek daug smalsių, žingeidžių bibliotekos lankytojų. Kiekvienas surado patinkančią veiklą – mėgautis knyga, kuri moko ne tik skaityti, bet ir mąstyti, svajoti ar linksmai žaisti su draugu.
 
Vaikų ir jaunimo skyriaus vedėja Aušra Žukauskienė