Šventė „Raidžių karalystėje“

Atgal

Šventė „Raidžių karalystėje“

  2023-05-08

Vaikų ir jaunimo skyriaus darbuotojos Rokiškio rajono mokyklų pirmokus pakvietė į tradiciniu renginiu tapusią valandėlę „Raidžių karalystėje“. Šventiniai susitikimai vyko net 6 kartus, nes Rokiškio Senamiesčio ir Juozo Tūbelio progimnazijų, Juodupės gimnazijos žingeidūs pirmų klasių mokiniai ir jų mokytojos ryžosi tvirtai žengti į žinių šalį - Raidžių karalystę ir pagerbti karalienę Abėcėlę. Pirmokai jau žino „kas skaito rašo – duonos neprašo“, todėl su didžiausiu entuziazmu leidosi vykdyti įdomias ir įtraukiančias užduotis.
Šauniems pirmokams, pasipuošusiems spalvingomis raidžių karūnomis ar kaklaraiščiais, nestigo žingeidumo, kūrybiškumo ir linksmumo. Šventės metu jie įrodė, kad puikiai pažįsta abėcėlės raides, moka iš jų sudėlioti žodžius, sumaniai įveikti teksto skaitymo užduotis, smagiai dainuoti, deklamuoti ir yra patys šauniausi mokiniai.
Renginio vedėjos Raidžių fėjos - bibliotekininkės Aušra Žukauskienė ir Nadiežda Ivanova - įvertino dalyvių gebėjimus, pasveikino juos ir įteikė ne tik Raidžių karalystės indentifikavimo korteles, bet ir skaitytojų pažymėjimus. Nuoširdžiai palinkėjo vaikams dažnai lankytis bibliotekoje ir augti, siekti, tobulėti drauge su knyga.
Renginiai, kuriuose buvo tiek daug gerumo, nuoširdumo, jaudulio, noro parodyti savo gebėjimus, netruko prabėgti. Vaikai džiaugėsi, kad jau gali skaityti knygeles! O mums, bibliotekininkėms, gera ir smagu matyti, kaip nedrąsūs pirmokėliai trokšta keliauti į žinių pasaulį.
Vyresn. bibliotekininkė edukacijai Nadiežda Ivanova