Bibliotekos lankytojus buria pasakojimo meno veiklos - 3

Atgal

Bibliotekos lankytojus buria pasakojimo meno veiklos - 3

  2022-06-09

Biblioteka – tai bendruomenė. Žengdami į ją lankytojai ne tik ieško istorijų iš knygų, bet ir atsineša savąsias, nori jomis dalintis. Siekdamos sukurti dar gyvesnį ryšį su savo lankytojais – geriau juos pažinti, sudominti ir įtraukti – Panevėžio regiono bibliotekos ėmė aktyviai gilintis į pasaulyje sparčiai populiarėjantį pasakojimo meną. 
Po intensyvių mokymų ir pasiruošimo darbų, pasakojimo metodu paremtos veiklos jau džiugina Rokiškio Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo skyriaus lankytojus. Užsiėmimuose naudojami specialistų sukurti pasakojimo edukacijų rinkiniai ir bibliotekos darbuotojų-pasakotojų entuziazmas nepalieka abejingų.
Šių metų gegužės mėnesio 30 dieną, birželio mėnesio 6 ir 7 dienomis mūsų bibliotekoje vyko edukacinės programos ,,Dvylika brolių, juodvarniais lakstančių“ užsiėmimai. Juose dalyvavo 22 mokiniai iš Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos 3 b klasės, 13 mokinių iš Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos 4 c klasės ir 20 mokinių iš M/D „Ąžuoliukas“.
 
Dalinamės renginio įspūdžiais: Nuotraukos
 
Veiklos iš projekto „Pasakojimo meno ir metodo modelio sukūrimas Lietuvos bibliotekoms“.
 
Projektą finansuoja
Vaikų ir jaunimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė edukacijai Nadiežda Ivanova