Edukacinis užsiėmimas „Valgomas knygutės viršelis: Mylimas Herojus“

Atgal

Edukacinis užsiėmimas „Valgomas knygutės viršelis: Mylimas Herojus“

Salų kaimo biblioteka


Pirmą balandžio šeštadienį Salų biblioteka aidėjo nuo vaikiško juoko. Čia vyko edukacinis užsiėmimas, skirtas artėjančiai Vaikų Knygos dienai „Valgomas knygutės viršelis: Mylimas Herojus“. Gausus vaikų ir juos lydinčiųjų būrys susėdo prie stalų parengtų edukacijai. Pasiklausę pasakos apie lapę ir varną,  vaikai aptarė knygutės viršelio sandarą ir kiekvienas apsisprendė, kokį herojų kurs savo valgomos knygutės viršelyje. Kiekvienam dalyviui buvo išdalinta po vaflinį pagrindą, ant kurio, ištepus jį riešutų sviestu,  su pabarstukais ir įvairių rūšių kukurūzais buvo galima formuoti valgomą knygos viršelį. Vyresniesiems dalyviams sekėsi gana lengvai, o mažesniems pagelbėjo mamytės.
Pagaminus knygos viršelį, vaikai turėjo pasakyti ne tik  knygutės pavadinimą, bet ir papasakoti apie ją. Kokių čia tik herojų nebuvo: nykštukų, vaikščiojančių medžių, milžinų, pradanginančių spintų, pelyčių, žydinčių pievų! Kiekvienas dalyvis pasakojo  savo sukurtų valgomų knygelių istorijas. Vėliau buvo renkamas gražiausias knygos viršelis. Visų sprendimu išrinkta „Žydinti pieva“.
Smagiausia buvo tai, kad šiuos vaikų susikurtus knygučių viršelius buvo galima suvalgyti. Visi dalyvavusieji labai džiaugėsi edukacija, dar ilgai bibliotekoje aidėjo vaikiškas juokas ir krykštavimas. Na o mažesniuosius vaikus atlydėjusios mamytės sutarė nepraleisti bibliotekos organizuojamų renginių.
Salų filialo vyresn. bibliotekininkė Rasa Kalnietienė