Parodų pristatymai

Atgal

Parodų pristatymai

Ragelių kaimo biblioteka


Kovo mėnuo kartu su pavasariu į Ragelių biblioteką atnešė atgimimo nuotaikas, pavasarinių spalvų ir atsinaujinusių parodų.
Tarptautinės Moters dienos proga bibliotekoje buvo paruošta paroda „Moteris ir knyga“. Skaitytojai džiaugėsi susipažinę su naujomis knygomis („Moteris Nordštrande“, „Nelabai tikros draugės“) bei naujai atrastomis prieš daugelį metų skaitytomis „Pikčiurniene“, „Čiauškute“, G. Dauguvietytės knygomis ir kt. Ypač daug diskusijų sulaikė „Dykumų gėlė“, kurioje atskleidžiama, kad dar ir šiuolaikiniame pasaulyje nežmoniškų kančių tenka patirti vien todėl, kad gimei moterimi.
Paminint Kovo 11-ją lankytojų dėmesiui pateikta spaudinių paroda „Kelias į laisvę“. Skaitytojai galėjo susipažinti su Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos istorinę dieną priimtais dokumentais: Aktu „Dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo“, įstatymais „Dėl valstybės pavadinimo ir herbo“, „Dėl 1938 metų gegužės 12 dienos Lietuvos Konstitucijos galiojimo atstatymo“, „Dėl Lietuvos Respublikos Laikinojo Pagrindinio Įstatymo“.