Parodos „Ilgo gyvenimo paslaptys“ pristatymas

Atgal

Parodos „Ilgo gyvenimo paslaptys“ pristatymas

Bajorų kaimo biblioteka


Išmintingas tas, kuris laiku sustoja. Tai reiškia, kad jis žino pauzės, pertraukos vertę. XI amžiaus mokslininkas Chuanas Tinacanis duoda tokį patarimą:
„Išgėrei arbatos ir pavalgei – pailsėk.
Pavargai nuo dienos rūpesčių – pailsėk.
Nugyvenai gyvenimą be pavydo – pailsėk.“
Ilgo ir laimingo gyvenimo paslaptis – sielos ramybė.
 
Vasario 8 d. Bajorų bibliotekoje vyko parodos „Ilgo gyvenimo paslaptys“ pristatymas. Į biblioteką rinkosi „Vidurdienio Damos“ - „Gailestingosios seselės“. Dalia Ziemelienė visoms Damoms paruošė baltas skarytes, Nijolė Čirūnienė skarytes papuošė raudonais kryžiukais. Susirinkusios Damos apžiūrėjo parodą. Parodoje literatūra apie sveiką mitybą, judėjimą, miegą,  apie įvairių žolelių, prieskonių, pirties naudą, patarimai kaip išvengti ligų.
Bibliotekininkė Virginija kalbėjo apie vandens, maisto, miego, pirties naudą. Perskaitė įvairių patarimų. Nijolė Čirūnienė kalbėjo apie dainavimo naudą.
Svarbiausia – nepersitempkite, nepervarkite ir nesinervinkite. Gyvenimas mums duotas džiaugtis.
Bajorų kultūros centro režisierė Nijolė Čirūnienė į svečius pakvietė Lietuvos Raudonojo Kryžiaus, Rokiškio skyriaus vadovę Jurgitą Erslovienę. Po parodos pristatymo Jurgita Erslovienė pravedė Pirmosios pagalbos mokymus. Rodė kaip teisingai sutvarstyti žaizdą, kaip atlikti dirbtinį kvėpavimo gaivinimą, spaudinėjant krūtinės ląstą, kaip padėti užspringusiam. Ne tik klausėmės naudingų patarimų, bet ir išbandėme praktiškai.
Bajorų filialo vyresn. bibliotekininkė Virginija Krasauskienė