Saugaus interneto savaitė

Atgal

Saugaus interneto savaitė

  2023-02-17

Šiemet saugesnio interneto diena daugelyje pasaulio šalių buvo minima jau 20-ąjį kartą. Dienos tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis. Šių metų akcijos šūkis – Kurkime geresnį internetą kartu!
Vaikų ir jaunimo skyriuje organizuotuose saugaus interneto savaitės užsiėmimuose dalyvavo Rokiškio rajono Juozo Tūbelio progimnazijos, darželio – mokyklos „Ąžuoliukas“ ketvirtokai ir jų mokytojos. Apie saugų internetą žinias pasitikrino J.Tumo - Vaižganto gimnazijos jaunimo ir suaugusiųjų skyriaus mokiniai.
Kaip internete būti saugiems? Atsakymų į šiuos klausimus dalyviai ieškojo diskutuodami, žaisdami, atlikdami testus, žiūrėdami vaizdo siužetus, vaidindami.  
Ketvirtokai kartu su bibliotekininke ir mokytojomis diskutavo apie pavojus, tykančius internete. Mokiniai pasakojo, su kokiais sunkumais teko susidurti  virtualioje erdvėje. Labiausiai patiko varžytis komandose, atliekant testą - žaidimą „Ar esi saugus internete?“. Moksleiviai žiūrėjo edukacinius vaizdo siužetus „Kad kompiuteris netaptų priešu“,  „Elektroninės patyčios. Ar žinai, kaip jas sustabdyti?“. Po trumpų filmukų  kartu aptarė, kaip saugiai, draugiškai bei pagarbiai bendrauti internete. Ketvirtokams labai patiko vaidinti situacijas tema „Ką veikiu, kai nesinaudoju internetu?“. O veikti galima išties daug: skaityti, važinėtis dviračiu, žaisti su kamuoliu, pasivaikščioti gamtoje ar smagiai leisti laiką pas senelius.
Saugaus interneto savaitės užsiėmimų dalyviai dar kartą prisiminė, kaip saugiai elgtis internete. Tik mes patys galime apsaugoti save nuo netinkamo elgesio internete pasekmių. Visi turime saugiai ir atsakingai elgtis internete.
 
Vyresn. bibliotekininkė Vida Ruželienė