Taip aš matau

Taip aš matau

Romana Romanyšyn
Leidykla: Baltos lankos, 2022

Kiek milijonų atspalvių gali atskirti žmogaus akis ir kaip pasaulį regi paukščiai ir gyvūnai? Kodėl daliai žmonių tenka nešioti akinius, o tiems, kurie nemato visai, reikia specialios sistemos ir simbolių, padedančių orientuotis aplinkoje? Kokiais prietaisais įmanoma išvysti žmogaus akiai nematomus reginius? Visa tai ir dar daugiau – pasaulinį pripažinimą pelniusioje knygoje apie regą „Taip aš matauׅ".
Pažintinės knyga „Taip aš matau“ kviečia atidžiau pažvelgti į jusles ir atskleidžia, kokią didžiulę reikšmę klausa ir rega turi mūsų kasdieniame gyvenime.

-Sudėtingos temos ir abstrakti informacija pateikiama išradingai ir kūrybiškai.
-Daugiasluoksnės iliustracijos derinamos su glaustais, tačiau itin iškalbingais tekstais, iš kurių skaitytojas ne tik pasisems žinių, bet ir patirs atradimo džiaugsmą kaskart versdamas knygos puslapius.
-Autoriai kviečia į jusles pažvelgti ne tik iš mokslo perspektyvos – kursto smalsumą keldami klausimus apie regos ir klausos prigimtį apskritai.
-Ugdomos augančiai kartai būtinos STEAM kompetencijos: kritinis mąstymas ir gebėjimus spręsti realiame pasaulyje kylančias problemas lavinami tarpusavyje integruojant gamtos mokslus, technologijas ir inžineriją, menų ir matematikos disciplinas.