Knygos bičiulių paradigma

Atgal

Knygos bičiulių paradigma

Kavoliškio kaimo biblioteka


Kokios knygos žiemą yra geros ir labiausiai skaitomos? Žiemos vakarams tinkamiausi skaitiniai – įtraukiantys, tamsūs trileriai bei detektyvai. Jei vasarą renkamės, vadinamuosius „atostogų“ romanus, žiemą atvirkščiai.
Sausio 24 dieną Kavoliškio bibliotekoje su knygų bičiuliais buvo aptarta  stipraus siužeto Cheryl Diamond romanas „Mergina iš niekur: gimusi bėglių šeimoje“ – neįtikėtina, bet tikra merginos istorija. „Mergina iš niekur“ – tai tikra ir neeilinė moters, užaugusios bėglių šeimoje, vaikystės ir jaunystės istorija. Knyga suskirstyta į nedidelius skyrelius, kurių kiekvienas pavadintas šalimi, kurioje gyveno Bajana ir amžiumi, kokio ji buvo tuo metu. Tekstas įtraukiantis, skaityti lengva, knyga nėra perkrauta detalių, istorija pateikiama koncentruotai ir puikiai išlaikoma intriga. Su tokia istorija, knyga galėjo būti daug labiau išplėsta. Knyga turėtų patikti ir tiems, kurie nelabai mėgsta skaityti. Jeigu jums patiko „Apšviestoji“ ir „Neortodoksiška“, patiks ir ši knyga. Pabaigos lyg ir panašios, tačiau istorijos labai skiriasi. Greičiausiai ne kartą nustebsite, koks vis dėlto išprotėjęs yra pasaulis.
Skaitantiems knygų reikia kaip oro – tam, kad pilnais plaučiais būtų galima įkvėpti tyro ir gaivaus idėjų gūsio. Tai galimybė kalbėtis su žmonėmis, kurių neteko sutikti, bet kurie turi tikrai daug ką pasakyti. Skaitydami susipažįstame su knygos veikėjais ir atpažįstame save. Skaitymas – visiems prieinama terapija, nes bibliotekose galima rasti dominančių knygų, tai nieko nekainuoja, o jų skaitymas žmogui padėti gali nemažai. Skirkime daugiau laiko augimui ir tobulėjimui.  
Atitrūkime nuo kasdienybės, panirkime į fantazijų pasaulį, išmokime naujų dalykų. Skaitykime, dalinkimės ir tobulėkime.
Kavoliškio filialo vyresn. bibliotekininkė Jūratė Bulavienė