Poetinis rytmetis „Niekas nepamiršta...“

Atgal

Poetinis rytmetis „Niekas nepamiršta...“

Salų kaimo biblioteka


Sausio 13 d. 10 val. į Salų biblioteką rinkosi tie, kuriems artimas lyrinis skambesys, o Sausio 13-oji įstrigusi giliai širdyje. Čia vyko poetinis rytmetis „Niekas nepamiršta...“. Atvykusius pasitiko bibliotekos languose degančios žvakutės primenančios, kad ši kovos už Lietuvos laisvę diena negali būti pamiršta, ar nutylėta kaip nei nebuvus. Susėdę prie bendro stalo, pasipuošėme šios dienos simboliu – neužmirštuolės žiedeliu. Prisiminėme tos atmintinos dienos įvykius, pagerbėme žuvusius tylos minute. Apie Sausio 13 d. įvykius parašyta daug atsiminimų, eilių ir net poemų. Šį rytmetį simboliškai pradėjome Vytauto Šavelio eilėraščiu „Skirta Sausio 13...“. Vėliau skambėjo rokiškietės O. Seibutienės, H.Nagio, K.Krupavičiaus, D. Protosevičienės, V. Žalienės, K.Miliausko, A. Volodkienės eilės. Užbaigėme kraštietės, mylimos poetės Danutės Mažeikienės „Atminties neištris“ posmais.
Prie arbatos puodelio visi prisiminėme kaip gyvenome, ką veikėme ir kaip išgyvenome tuos įsimintinus Sausio 13- osios įvykius. Savas patirtis sugretinome su dabartiniu laiku: kaip gyvename dabar – laisvi ir nepriklausomi, ir sutartinai nusprendėme, kad ir dabar visi stovėtume ir kovotumėm, taip kaip tada...
Poetinio rytmečio metu susipažinome su parengtomis naujomis spaudinių parodomis: „Sausio 13-oji – neužmirštama Lietuvai diena“- sk. Laisvės gynėjų dienai pažymėti, „... lieku ištikimas ŽMOGUI...“ –sk. V.Mykolaičio – Putino 130- mečiui. Tautodailininkės Irinos Kalnietienės  darbų  paroda: „Tvaru, naudinga ir  gražu“. Susirinkusių dėmesiui buvo pristatytas naujas Rokiškio krašto kultūros žurnalo „Prie Nemunėlio“ numeris.
Salų filialo vyresn. bibliotekininkė Rasa Kalnietienė