Senelės pasaka ir Snieguolės dirbtuvės

Atgal

Senelės pasaka ir Snieguolės dirbtuvės

Kamajų kaimo biblioteka


Kieno mieliausios sekamos pasakos? Žinoma senelės... Tuo įsitikino ir Kamajų ikimokyklinio ugdymo skyriaus vaikai: „Kiškučių“, „Boružėlių“, „Nykštukų“ grupės ir A. Strazdo gimnazijos antros klasės moksleiviai.
Gruodžio 14, 15 ir 20 dienomis biblioteka buvo  pavirtus į senelės pasakų namus, kuriose veikė ir Snieguolės besmegenių dirbtuvės. Bibliotekoje apsilankiusius vaikus pasitiko Snieguolė, paversdama juos nykštukais, taip primindama pasaką „Snieguolė ir septyni nykštukai“. Tada mažieji skaitytojai buvo lydimi į jaukų, ramų senelės kampelį paklausyti skaitomų pasakų. Spindinčiomis akytėmis vaikai klausėsi istorijų „Kaip Elvis išgelbėjo Kalėdas“, „Mamulės Mū ir varnos Kalėdų“, „Gražiausių Kalėdinių istorijų“. Visos jos paliekančios prasmę, pamokančios: apie tai kaip ir aklas berniukas gali būti labai reikalingu ir naudingu Kalėdų senelio pagalbininku, kad reikia mokėti džiaugtis ir mažais dalykais, taip  kaip džiaugėsi varna gavusi dovanų nuo mamulės Mū spindinčią eglutę, jog blogį visada nugali gerumas.
Pasisvečiavę pas pasakų senelę, kibome su mažaisiais klausytojais pasigaminti po skirtuką – besmegeniuka, kuris neleis pasimesti knygučių puslapiuose, o su didesniais gaminome besmegenius iš medžiagos, su kuriais vaikai kurs jau savo istorijas...
Vaikų šypsenose, gražiuose palinkėjimuose švenčių laukimas tapo dar malonesnis ir jaukesnis...