Obelių miesto bibliotekoje rytmetis su pirmokais

Atgal

Obelių miesto bibliotekoje rytmetis su pirmokais

Obelių miesto biblioteka


Gruodžio 13 d. Obelių miesto bibliotekoje lankėsi Rokiškio raj. Obelių gimnazijos 1 klasės mokiniai lydimi mokytojos Rūtos Daumantienės ir mokytojos padėjėjos Almos Parapijankienės. Pirmokėlių klasėje mokosi 14 vaikų, džiaugiamės, kad atėjo beveik visi – 13 vaikų. Vaikų klasėse po truputį mokosi vis mažiau. Kai kurie vaikai bibliotekoje jau lankėsi būdami darželinukai, kiti buvo atėję prie kompiuterio ar pasiimti knygelių.
Rytmetį pradėjome pažintimi su biblioteka. Bibliotekininkė Gražina trumpai papasakojo vaikams apie biblioteką, parodė kokių būna knygų: labai didelių ir labai mažų. Pirmokėliams labai rūpėjo pakiloti sunkiausią knygą. Pakalbėjo kaip reikia elgtis atėjus į biblioteką, kad reikia knygeles gražiai vartyti ir saugoti. Vaikai puikiai žino, kad negalima į knygeles rašyti, jų mėtyti ar plėšyti. Parodė kur yra jų amžiaus vaikų knygelės.
Vėliau bibliotekininkė Aurelija vaikams surengė viktoriną „Atspėk pasaką“. Pasirodo galima ir mįsles minti apie pasakas, nuo to ir pradėjome viktoriną. Paklausus ar patinka vaikams pasakos, visi atsakė, kad patinka. Šią užduotį įvykdė puikiai, labai noriai atsakinėjo į pateiktas mįsles, kėlė rankas ir įminė visas mįsles. O mįslės buvo apie vaikams puikiai pažįstamus pasakų veikėjus: „Batuotą katiną“, vilką, „Pinokį“, „Miegančiąją gražuolę“, „Snieguolę“, „Raudonkepuraitę“ ir kt. Atlikus šią užduotį laukė kita – surasti paveiksliukui pasakos pavadinimą. Ši užduotėlė pareikalavo daugiau pamąstymo ir laiko, bet ir ją vaikams neblogai sekėsi atlikti. Paskui aptarėme pasakų veikėjus, kokie vaikams labiausiai patinka, bet dar nesinorėjo atsisveikinti. Todėl paklausus ką reikia daryti, kad skaitant pasaką ar kitą knygelę nepamesti kuriuo puslapiu baigiam, vaikai žinojo, kad reikia įdėti skirtuką. Na ir pasigaminome visi po knygų skirtuką.
Susitarėme susitikti paminėti knygnešio dieną.
Obelių miesto vyresn. bibliotekininkė Aurelija Tavoraitė