Adventinė šeimų popietė „Jei širdyje tiki Kalėdų stebuklu“

Atgal

Adventinė šeimų popietė „Jei širdyje tiki Kalėdų stebuklu“

  2022-12-16

Snieguotas šiųmetis gruodis – paskutinis dar vienų besibaigiančių metų mėnuo, ramybę nešantis advento metas, pripildytas paslaptingos Kūčių ir Kalėdų laukimo nuotaikos.
Gruodžio 9 dieną Rokiškio Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo skyriuje vyko tradicinė adventinė šeimų popietė „Jei širdyje tiki Kalėdų stebuklu“, į kurią susirinko gražus būrys bibliotekos lankytojų – vaikučių, jų tėvelių, močiučių kartu pabūti, šiltai pabendrauti, pažaisti. Renginio pradžioje visi susikaupę pasižiūrėjome filmuką „Atverskime kalėdinės knygos puslapį“, pristatantį nuostabiąją apgaubtą paslapties E. T. A. Hofmano pasaką „Spragtukas ir pelių karalius“ skambant nemirtingam P. Čaikovskio „Cukrinių slyvų fėjos šokiui“. Tai laikui nepavaldi kalėdinė istorija apie gerumą, drąsą ir meilę.
Nuoširdžius sveikinimo ir padėkos žodžius susirinkusiems tarė skyriaus vedėja Aušra Žukauskienė. Ji visiems palinkėjo žmogiškosios šilumos ir ramaus šventinio džiugesio.
Maloni staigmena popietės dalyviams – bibliotekos skaitytojos, smuikininkės Adelės Dovydaitės pasirodymas. Skambėjo jos atliekami kūriniai „Barkarolė“ ir „Žydrieji Škotijos varpeliai“. Jaukią smuikelio melodiją visi palydėjo gausiais plojimais.
Toliau visi popietės dalyviai buvo pakviesti į nuotaikingą bibliotekos lėlių teatro „Padaužiukai“ spektaklį „Trys paršiukai“. Čia smalsieji žiūrovai sutiko tris linksmus, rausvus rubuiliukus ir su nekantrumu stebėjo, kaip jiems sekėsi statytis namelius ir kaip pasisekė broliukams paršiukams pasprukti nuo piktojo Vilko. Lėlių teatro „Padaužiukai“ režisierė Nadiežda Ivanova padėkojo aktoriams ir pasidžiaugė, kad lėlių teatro kolektyvą papildė mamos ir tėčiai. Šie metai kolektyvui „Padaužiukai“ buvo įspūdingi: buvo pastatyti du spektakliai „Kiškio trobelė“ ir „Trys paršiukai“, su pasirodymu išvykta į užsienį. Džiugi naujiena, kad spektaklio „Kiškio trobelė“ video įrašas XXIV Lietuvos lėlių teatrų konkurse „Molinuko teatras“ sulaukė palankaus įvertinimo. Šiuo metu teatre vaidina jaunieji aktoriukai ir tėveliai: Elzė Belovaitė, Inga Belovienė, Ugnė Bugailiškytė, Valda Bugailiškienė, Modestas Bugailiškis, Rusnė Daugėlaitė, Violeta Daugėlienė, Giedrius Sadauskas.
Po spektaklio visi keliavo į edukacinį-terapinį užsiėmimą „Mėnulio žemėlapis“, kur atpalaiduojančioje, raminančioje aplinkoje įsiklausė į savo jausmus ir emocijas. Skambėjo tylūs, ramūs garsai, supami švelnių įvairiaspalvių šviesų, Mėnulio „tyrinėtojai“ piešė ant šviečiančio molberto, ant šviesos ir smėlio stalo, specialiomis lazdelėmis mušė inovatyvų instrumentą-mėnulio būgną, kuris skleidė „nežemiškus“ garsus. Popietėje netrūko geros nuotaikos, šilto, nuoširdaus bendravimo. Išsiskirstėme laukti šventų Kalėdų stebuklo.
 
Visiems belaukiantiems šv. Kalėdų linkime:
Tegul išsipildo visos Jūsų svajonės.
Tegul pradžiugina Jus mieli prisiminimai.
Tegul jus lydi sėkmė ir džiaugsmas.
Tegul kiekviena diena Jums būna laiminga.
Nuoširdų ačiū tariame renginio rėmėjai IN and Co. Dėkojame visiems, tegul gerumas visada sklando tarp mūsų.
 
Vyresn. bibliotekininkė Sigita Tvirkutienė