Viktorina „Kas parašė knygą?“

Atgal

Viktorina „Kas parašė knygą?“

Pandėlio miesto biblioteka


Dažnai tenka girdėti, kad atmintis visai kaip raumuo – ją nuolat reikia lavinti. Per gyvenimą žmogus smegenyse sukaupia milžinišką įvykių, įspūdžių, skaičių ir sentencijų biblioteką. Nieko keisto, jog laikui bėgant kai kurios lentynėlės ima painiotis.
Į Pandėlio miesto biblioteką atvykę Pandėlio gimnazijos 4 klasės mokiniai su mokytoja Renata turėjo galimybę pasitikrinti savo žinias ir atmintį viktorinoje „Kas parašė knygą?“  bei  įsitikinti, kad  daugelis viktorinoje minimų knygų yra  žinomos, o jei ne – nieko tokio, buvo galimybė ne tik sužinoti, bet ir paliesti, o ateityje, gal ir perskaityti.
Viktorina  vyko turais. Vaikai turėjo pratęsti knygų pavadinimus, pasakyti knygų autorius, atspėti knygų pavadinimus iš viršelio, ištaisyti klaidas knygų pavadinimuose, atspėti knygas iš citatų, teisingai sujukti autorius su knygų pavadinimais... Visi viktorinos dalyviai galėjo atsakinėti į klausimus ir pelnyti prizus iš „Laimės šulinio“. Vienai šauniai mergaitei Faustėjai sekėsi geriausiai. Ji superfinale, teisingai įveikusi užduotį „Įkvepiantis knygos herojus“, tapo viktorinos nugalėtoja.
Atsisveikindama bibliotekininkė paprašė prisiminti, koks rašytojas šių metų pavasarį buvo atvykęs į Pandėlį. Šį susitikimą vaikai puikiai prisimena. Tai vienas populiariausių lietuvių vaikų rašytojų – Tomas Dirgėla. Bibliotekininkė pacitavo rašytojo žodžius: „Kieti“ vaikai skaito knygas!
Tiek didelis, tiek mažas iš knygų gali pasisemti įvairios patirties, sumanumo, „uždegti“ vaizduotę, plėsti akiratį. Su kiekviena knyga – ūgteli karta!
Pandėlio m. bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Virginija Konstanblackienė