Edukacija „Adventas“

Atgal

Edukacija „Adventas“

Gediškių kaimo biblioteka


Lapkričio 25 dieną Gediškių bibliotekoje susirinkome į edukaciją „Adventas“. Adventas susikaupimo metas belaukiant Šv. Kūčių, Kalėdų. Ilgi tamsūs vakarai, o namuose norisi jaukumo, šilumos. Šiuo metu namų jaukumą sukuria Advento vainikas, degančios žvakės. Advento vainikus galima pinti iš įvairiausių medžiagų, pasitelkiant spygliuočių medžių šakeles, kankorėžius. Galima puošti obuoliukais, erškėčio uogomis, džiovintais augalais. Taip pat ryškumo suteikia dirbtiniai  žaisliukai, gėlės. Žodžiu, galima puošti visaip, kiek tai siekia mūsų fantazija.
Advento vainikas pinamas apskritimo formos - tai amžinumo ir vienybės ženklas, reiškiantis niekada negęstančią saulę ir jos metinį ciklą
Susirinkusios aptarėme savo vizijas ir pirmyn. Pasigaminome kartono pagrindu  skritulį, jį  pripildę puošėme eglių, pušų šakelėmis, medžių samanomis, eglių, kėnių kankorėžiais, džiovintais apelsinais, žirginėliais ir džiovintomis citrinomis, erškėtuogėmis, kaštonais, cinamono lazdelėmis, rojaus obuoliukais, dirbtinėmis gėlėmis, dirbtiniais karoliukais. Pirma sukomponavome, paskui viską suklijavome karštais klijais. Dar vainikus apipurškėme dirbtiniu sniegu, o kad greit nenubyrėtų spygliukai purškėme ir lako. Laikas praėjo lyg akimirka, rezultatas – puikūs Advento vainikai. Baigę darbus pabendravome prie arbatos puodelio.
Vainikus gamino Elena Savickaitė Zita Jurkevičienė, Rima Gimbutienė, Loreta Bajorienė ir aš.  Visos dirbome kartu, pasikonsultuodamos, pasidėdamos viena kitai.
Advento vainikai iškeliavo į keturis namus, kartu atnešdamas artėjančių švenčių laukimą, žvakių šilumą ir ramybę. Bus linksmiau laukti  Šv. Kučių, Šv. Kalėdų, Naujųjų metų.