Edukacija „Nupink Advento vainiką“

Atgal

Edukacija „Nupink Advento vainiką“

Čivylių kaimo biblioteka


Lapkričio 29 dieną Čivylių bibliotekoje vyko edukacija „Nupink Advento vainiką“. Kalėdos- šeimos šventė, tad namuose labai norisi kuo daugiau šilumos ir jaukumo. Daugelis puošiame eglutes, gaminame žaisliukus, karpome snaiges, girliandas, kaip vieną iš artėjančių
švenčių simbolių piname Advento vainikus. Šie vainikai ir anksčiau buvo pinami iš eglių bei pušų
šakelių, kurios simbolizuoja amžiną gyvenimą. Advento vainikas pinamas apskritimo formos - tai amžinumo ir vienybės ženklas, reiškiantis niekada negęstančią saulę ir jos metinį ciklą, labai pagyvina Šv. Kalėdų laukimo laikotarpį ir nušviečia kasdienybę.
Susirinkusios moterys pasitelkė kūrybines fantazijas ir kibo į darbus. Pasitardamos pynėme iš eglių, tujų šakelių, puošėme kankorėžiais, džiovintais vaisiais, riešutais, juostelėmis, blizgučiais. Net nepajutome, kaip greitai praėjo laikas, na bet rezultatas buvo matomas. Smagiai pabendravome, aptarėme artėjančius šventinius džiaugsmus ir rūpesčius.
Gal ir ne viskas pavyko kaip norėjosi, bet širdis džiugino tai, kad namus pasipuošime savo sukurtais darbeliais ir užsidegę žvakeles lauksime pačių gražiausių metų švenčių – ŠV. KALĖDŲ!