Garsinis skaitymas - edukacija „Pelėdžiukė Ūkė Pūkė“

Atgal

Garsinis skaitymas - edukacija „Pelėdžiukė Ūkė Pūkė“

Pandėlio miesto biblioteka


Baigiantis rudeniui į Pandėlio miesto bibliotekos vaikų literatūros skyrių atskubėję Pandėlio gimnazijos 2 klasės mokiniai su mokytoja Irena dalyvavo garsiniame skaityme - edukacijoje „Pelėdžiukė Ūkė Pūkė“.
Bibliotekininkė pristatė keletą knygelių apie pelėdas.  Be įprastinių knygelių, pademonstravo bibliotekoje esančias įgarsintas, su animuotomis iliustracijomis ir  interaktyvias knygas. Į šių knygelių puslapius sutūpusios pelėdos gali prabilti arba judėti.
Vaikus labai sudomino latvių rašytojos Zanės Zustos knygos „Ūkė Pūkė grįžta namo“ ir „Ūkė Pūkė randa išeitį“. Pirmojoje pasakojama, kaip Kristupo šeima grįždama po atostogų iš Italijos namo į Latviją, pamiršta žaislinę pelėdžiukę. Kaip berniukas organizuoja jos paiešką. Kaip pelėdžiukė Ūkė Pūkė irgi nesėdi rankų sudėjusi. Knygoje pasakojama, ne tik kaip Ūkei Pūkei ir Kristupui sekėsi sutikti vienas kitą, bet ir kaip elgtis pasiklydus. Pabaigoje knygos netgi yra lėlių teatras.
Knygos „Ūkė Pūkė grįžta namo“ tęsinys - knygelė „Ūkė Pūkė randa išeitį“. Ji yra nominuota Latvijos geriausios knygos vaikams apdovanojimui. Įdomu tai, kad prie knygos viršelio magnetukais prispausta žaislinė Ūkės Pūkės figūrėlė, kuri nusiima ir vėl „prisiklijuoja“, o ją patraukus už virvelės, juda paukščiuko sparnai.
Bibliotekininkei perskaičius knygelę „Ūkė Pūkė randa išeitį“, vaikai žaidė „Atminties“ žaidimą, minė mįsles, nagrinėjo patarles, dainavo ir judesiais imitavo dainelę, pristatė savo piešinius ir iš tualetinio popieriaus ritinėlio pasigamino pelėdžiukę.
Susitikimo pabaigoje bibliotekininkė jauniesiems bibliotekos bičiuliams paaiškino, kodėl pelėdos simbolizuoja išmintį, žinias ir pokyčius.
Pandėlio m. bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Virginija Konstanblackienė