Tolerancijos namai

Atgal

Tolerancijos namai

Rokiškio VB


Pasaulyje gyvena daugybė skirtingų žmonių grupių – jie skiriasi išorine išvaizda: odos, akių, plaukų spalva ir pan., skiriamės ir savo mąstymu, būdu, gebėjimais ar pomėgiais. Mes galime nemėgti kai kurių iš jų ir, žinoma, kai kurie gali nemėgti mūsų, tačiau visi laikysimės taisyklės, kad skirtumai – ne pagrindas nesantaikai, užgauliojimams ar įžeidinėjimams. Tik taip galėsime jaustis saugiai. Toleruoti reiškia suvokti, kad kitokių ypatybių turintis žmogus nėra blogesnis ar menkesnis.
Kartu su mažaisiais draugais iš Rokiškio lopšelis-darželis „Nykštukas” aiškinomės, kas yra tolerancija, kodėl ji reikalinga mums, išklausėme vaikų nuomonę ir mintis apie šio žodžio prasmę. Kartu su vaikais aptarėme, kas yra pagarba, supratimas, pagalba, meilė, džiaugsmas, draugystė ir t.t. Vaikai žiūrėjo filmuką apie draugystę ir draugus, nesvarbu ar jis didelis ar mažas, skaitėme apie meilę ir kaip ji keičia mus, piešė savo svajonių bei tolerancijos namus, kuriuose pilna tik gerų jausmų... Privalome apie tai pradėti kalbėtis ir mokytis tolerancijos nuo mažų dienų. Svarbu skatinti vaikus domėtis šia sąvoka, sudaryti sąlygas apie tai kalbėtis, išsakyti savo nuomonę.
 
VAIKŲ MINTYS APIE TOLERANCIJĄ.
Tolerancija – tai…
„… padėti žmogui, kai nevaikšto“. „… kai priimi visus skirtingo veido ir ūgio“. „… tai pagalba kitokiam žmogui, kai jis neturi vienos rankos ar kojos“. „… kai žmogus padeda akliems“. „… kai priimi žaisti, kai vaikui liūdna“. „… drąsa“. „… meilė“.