Pirmokų diena Pandėlio miesto bibliotekoje „Ateiki į knygelių namus“

Atgal

Pirmokų diena Pandėlio miesto bibliotekoje „Ateiki į knygelių namus“

Pandėlio miesto biblioteka


Rudeniniam vėjui draskant paskutinius medžių lapus į Pandėlio miesto biblioteką atskubėjo Pandėlio gimnazijos 1 klasės mokiniai lydimi mokytojos Ramutės Vaičėnienės. 
Renginys  „Ateiki į knygelių namus“  buvo skirtas pažinčiai su biblioteka. Pagrindinis tokio renginio tikslas yra mažųjų bibliotekos lankytojų skatinimas naudotis biblioteka, supažindinti su knygučių skolinimosi tvarka. Bibliotekininkė parodė vaikams, kokių įvairių knygučių yra bibliotekoje, papasakojo, kaip reikia jomis rūpintis. Ypač vaikus nustebino garsinės, erdvinės, interaktyvios knygutės. Norėdami tapti tikrais mūsų bibliotekos skaitytojais, pirmokėliai pasirašė „Pandėlio miesto bibliotekos vaikų literatūros skyriaus skaitytojų priesaiką“.                
Tęsdama pažintį su biblioteka bibliotekininkė pasitelkė Lorenz Pauli ir iliustratorės Kathrin Scharer knygą „Piplioteka??? Lapė bibliotekoje“, kuri yra tapusi bestseleriu net 18-oje šalių, kuri skatina skaityti ir džiaugtis skaitymo malonumu. Ir nenuostabu kodėl – istorija graži, su lašeliu humoro, patraukliai nupiešta. Vaikai labai susidomėję klausėsi istorijos apie lapę bibliotekoje. Lapės charakteris vaikams bus atpažįstamas – ir sukta plėšikė, ir protinga strategė. Pelytė šįkart tampa jos gide bibliotekoje, paaiškina, kas kaip. Juokingiausias personažas šioje knygoje vaikams buvo višta, netyčia papuolusi lapei į nasrus ir mainais už gyvybę mokanti lapę skaityti. Pasiklausę trumpos istorijos, pirmokai žaidė „Atminties žaidimą“, traukė prizus iš pirmoko tūtos. Baigiantis susitikimui dainavo dainelę „Lapė snapė“ ir pritarė bibliotekininkės minčiai, kad ateiti į knygelių namus ir skaityti knygeles ne tik reikia, bet ir verta!
Pandėlio m. bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Virginija Konstanblackienė