Laibgalių turizmo skambesys

Atgal

Laibgalių turizmo skambesys

Laibgalių kaimo biblioteka


Lapkričio 15 dieną, Laibgalius lankė Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos trečiokai su mokytoja Rita Vaitiekauskiene. Šalia bibliotekos vaikus pasitiko gandras Ilgasnapis, meška Lepečka ir briedis Rudolfas. Pirmiausia vaikai apsilankė Laibgalių bibliotekoje, kur buvo supažindinti su kraštiete poete Elena Mezginaite ir jos kūryba. Vaikams buvo įdomu išgirsti, kad Elena Mezginaitė, taip pat dirbo Laibgalių bibliotekoje, kad jos daiktų dar yra išlikę buities muziejuje, Kontrauskų sodyboje Laibgaliuose. Po to vaikai turėjo galimybę aplankyti gandrų muziejų.
Vaikams buvo pristatyti Eleną Mezginaitę menantys objektai. Šalia Laibgalių bibliotekos esantis tautodailininko Vidmanto Zakarkos kurtas koplytstulpis. Poetės atminimą įamžinęs tautodailininkas kaip pagrindinį elementą pasirinko besisukančius laiptus. Virš laiptų išdrožta knyga, paukštis ir lino žiedas. Jis įprasmina Elenos Mezginaitės organizuotus Aukštaitijos rajonų literatūrinius konkursus „Lino žiedas“. Toliau tęsdami savo kelionę vaikai sužinojo apie projektą „Poezija kitaip: skambantys suoliukai“, turėjo galimybę išgirsti Elenos Mezginaitės poeziją.
Laibgalių turizmo skambesys tęsėsi Laibgalių edukacinėse erdvėse. Meška Lepečka pristatė įrengtus muzikos instrumentus. Vaikai kūrė melodijas, grojo ir dainavo. Briedis Rudolfas vaikus kvietė į Laibgalių bendruomenės salę. Ten mūsų laukė edukacinis užsiėmimas „Marmuravimo technika – galimybė kurti ir atsipalaiduoti“ (edukatorė Anžela Kriukelienė). Vaikai gamino atvirukus. Pasigaminę vieną, norėjo ir antro, ir trečio...
Dėkoju mokytojai Ritai, jos mokinukams už apsilankymą Laibgaliuose, už malonę pažintį ir smagiai praleistą laiką. Ačiū edukatorei Anželai už naujus atradimus.
Organizatoriai Rokiškio KC rajono padalinys Laibgaliuose, Laibgalių bendruomenė, Laibgalių biblioteka
Laibgalių filialo vyresn. bibliotekininkė Asta Mustafinienė