Popietė „Knygų personažai“

Atgal

Popietė „Knygų personažai“

Žiobiškio kaimo biblioteka


Tinkamiausias metas skaityti knygas – ruduo. Ir ne tik todėl, kad lietuviškas oras džiugina lietumi ir šaltu vėju, bet ir todėl, kad knygų skaitymas ugdo mūsų vaizduotę.
Lapkričio 12 d. Žiobiškio bibliotekoje vyko popietė, „Knygų personažai“. Nutarę turiningai praleisti šeštadienį Žiobiškio vaikai susirinko į biblioteką. Bibliotekininkė vaikams paruošė viktoriną „Ar gerai pažįsti knygų personažus“. Jie prisiminė perskaitytas knygas, pasakas, dalijosi džiaugsmais bei įspūdžiais iš perskaitytų knygų, aptarė ir diskutavo, kuris knygelės ar pasakos personažas buvo įspūdingiausias, ryškiausias, įsimintinas. Vieniems patiko Snieguolė, Pelenė, Undinėlė, kitiems Pepė Ilgakojinė, Karlsonas, Haris Poteris. Kiekviena knyga – vaikui atskira istorija, kiekvienas pamėgtas personažas įsivaizduojamas savaip.
Vaikai apžiūrėjo bibliotekoje eksponuojamą vaikų rašytojos Astridos Lindgren spaudinių parodą „Kerintis vaikystės, laisvės, džiaugsmo pasaulis“. Jie prisiminė, kokias šios rašytojos knygas yra skaitę, kokie personažai paliko didžiausią įspūdį. Rašytoja yra pasakiusi: ,,Niekas kitaip taip nesužadina ir neugdo vaiko vaizduotės, kaip knyga. Pamatykime džiaugsmą vaiko akyse, kai jis paskaito pirmąjį žodį ir į rankas pasiima pirmąją knygutę“.
Žiobiškio filialo vyresn. bibliotekininkė Gintarė Skardinskienė