Popietė „Dar pabūkim kartu...“

Atgal

Popietė „Dar pabūkim kartu...“

Laibgalių kaimo biblioteka


Spalio 28 dieną Laibgalių kaimo bibliotekoje vyko popietė „Dar pabūkim kartu...“. Popietė skirta poetės E. Mezginaitės 81- osioms gimimo metinėms paminėti, prisiminti „Poezijos rudenėlį“ ir atsisveikinti su dabartine Laibgalių kaimo bibliotekininke.
Smagu pasidžiaugti, kad šią rudenišką popietę bibliotekoje susirinko gausus būrys svečių. Sugužėję svečiai pakeitė šventės planus, nes pirmiausia visi norėjo padėkoti ir įteikti atsisveikinimo dovanas bibliotekininkei. Taigi popietė prasidėjo nuo padėkų, sveikinimų ir gražių palinkėjimų. Nuoširdūs žodžiai, tikrai, suvirpino širdį, o atminimo dovanos ir gėlės netilpo glėbyje. 
Vėliau visi svečiai buvo pakviesti pagerbti mūsų kraštietę Eleną Mezginaitę, kuri yra gimusi spalio 31 dieną. Jos atminimui bibliotekos kieme prie stogastulpio padėjome puokštę, bei uždegėme atminimo žvakutę. Visiems buvo pristatytas „kalbantis suoliukas“, kur prisėdus galima pasiklausyti aktorės Ligitos Kondrotaitės skaitomų E. Mezginaitės eilių. Pasiklausius nuostabios poezijos sugrįžome į biblioteką, kur prisiminėme tradicinę Laibgalių bibliotekos organizuotą šventę „Poezijos rudenėlį“.  Taigi, visi šventės dalyviai tapome aktoriais, poetais, bei rašytojais.  Smagu buvo įsijausti į žymių kūrėjų vaidmenis, kiekvienam teko pačiam kurti eiles, bei pasiskirsčius komandomis sukurti pasakojimą. Netruko, nei smagių žaidimų, nei įdomių pokalbių, visi su malonumu įsitraukėme į kūrybines užduotis  ir stengėmės kuo kūrybiškiau jas įveikti.  
Popietės  pabaigoje  apdovanoti  ir pagerbti patys aktyviausi bibliotekos skaitytojai, padėkota visiems čia susirinkusiems, visiems, kurie buvo kartu, tuos  dvejus, darbo Laibgalių bibliotekoje metus.