Viktorina „Lietuvių literatūros klasika“

Atgal

Viktorina „Lietuvių literatūros klasika“

Panemunėlio kaimo biblioteka


Knygos mums atveria neribotus kiekius skirtingų perspektyvų, patirčių, istorijų, išmoko mus kitaip pažvelgti į pasaulį, padeda tapti empatiškesniems, išmintingesniems, stipresniems. Skaitydami ne tik praplečiame savo horizontus, tačiau ir giliau pažvelgiame patys į save. Knygos skaitymas – tai lyg pokalbis su išmintingu draugu, skirtumas tik tas, kad tų draugų galime turėti milijonus.
Vėjuotą ir žvarbią spalio 21 dienos popietę į Panemunėlio miestelio biblioteką rinkosi skaitytojai, nepabūgę pasitikrinti savo žinių viktorinoje „Lietuvių literatūros klasika“. Popietė prasidėjo eilėmis, gražiomis citatomis  apie rudenį.
Paskui dalyviai (jų buvo 12) buvo suskirstyti į dvi komandas ir sėdo prie kompiuterių atsakinėti į viktorinos klausimus. Daugumai lengviausi pasirodė klausimai, kur buvo nurodyti lietuvių literatūros klasikų parašytų knygų pavadinimai ir reikėjo pasakyti, kas jų autorius. Sunkiau buvo įveikti užduotis, kuriose iš nedidelės kūrinio ištraukos reikėjo atsakyti, iš kokios ji knygos ir kas autorius. Kadangi viktorinos tema buvo „Lietuvių literatūros klasika“, tai klausimams buvo naudojama populiariausių lietuvių klasikų kūriniai: Ievos Simonaitytės, Juozo Baltušio, Vinco Mykolaičio – Putino, Balio Sruogos, Antano Vienuolio, Šatrijos Raganos kūriniai. Iš šių autorių knygų buvo parengta paroda.
Susumavus abiejų komandų rezultatus, nugalėjo draugystė. Abi komandos neteisingai atsakė po tris klausimus iš penkiolikos.
Po viktorinos buvo pasveikinti skaitytojai, dalyvavę skaitymo iššūkyje „Vasara su knyga“. Šiais metais dalyvavo 7 skaitytojai ir visi sėkmingai įveikė užduotis. Taip pat viktorinos dalyviai grožėjosi Vido Kirstuko medžio darbų paroda „Prakalbintas medis“.
Prie kavos puodelio dar ilgai netilo kalbos apie perskaitytas knygas. Dalis skaitytojų klasikų kūrinius atranda naujai. Palyginus kai jos buvo skaitomos mokykliniu laikotarpiu, dabar knygos įgauna visai kitokį atspalvį.
Panemunėlio miestelio filialo vyresn. bibliotekininkė Dalia Giriūnienė