Viktorina „Kas parašė knygą“

Atgal

Viktorina „Kas parašė knygą“

Jūžintų kaimo biblioteka


Norisi tikėti, kad vaikai supras, kad „… skaityti yra ne vien darbas, jausmų ugdymas, vaizduotės ir asmenybės turtinimas, bet pirmiausia – didžiulis malonumas“ (S. Machotinas).
Skaitymas yra labai svarbus kiekvieno mūsų gyvenime, nes knyga yra būdas bendrauti, sužinoti, išmokti, lavinti vaizduotę. Kas skaito knygas, turi didesnę vaizduotę, yra kūrybingesni ir intelektualesni. Skaitymas leidžia pamatyti pasaulį naujomis akimis ir kviečia į kitus pasaulius, kurių nesinorės palikti.
Spalio 5 dieną  bibliotekoje vyko viktorina vaikams „Kas parašė knygą“. Viktorinos metu vaikai turėjo pagal perskaitytą ištrauką ar iliustraciją pasakyti kūrinio autorių ar personažą, iš „išsilaksčiusių“  žodžių sudėlioti knygų pavadinimus, teisingai prie autorių priskirti „pasiklydusius“ kūrinius. Turėjo surasti po 3 skirtingas knygas lentynose, atsakyti, kuri iš jų turi daugiausiai puslapių, kuri mažiausiai, kuri išleista seniausiai, o kuri yra naujausia. Taip pat vaikams reikėjo atsakyti į daugelį klausimų: Kaip  vadinasi pirmoji lietuviška knyga ir kas ją parašė. Koks yra garsiausias pasaulio pasakininkas ir kieno gimtadienis švenčiamas kartu su Knygos diena.
Vaikai šiais laikais skaito vis mažiau. Knygą dabar atstoja kompiuteris ar išmanusis telefonas. Šia viktorina buvo siekiama, kad vaikai dažniau užeitų į biblioteką, pasidomėtų knygomis, skaitytų jas.
Vyresn. bibliotekininkė A. Šakalienė