Popietė „Toks ilgas mano kelias“ Kriaunų bibliotekoje

Atgal

Popietė „Toks ilgas mano kelias“ Kriaunų bibliotekoje

Kriaunų ir Lašų kaimo bibliotekos


1990 m. gruodžio 14 d. Jungtinių tautų organizacijos Generalinė asamblėja paskelbė spalio 1-ąją Tarptautine pagyvenusių žmonių diena. Dar 1982 m. Vienoje buvo patvirtinta tarptautinė senėjimo problemų sprendimo programa, o 1991 m. Generalinė asamblėja patvirtino rezoliuciją, kurioje išdėstytas požiūris ir į senatvės problemas ir nuostatai, kurių patariama laikytis visoms šalims.
Šią dieną skatinama atkreipti dėmesį į senėjimo problemas, pagyvenusių žmonių gyvenimo sąlygas, ugdyti jaunų žmonių pagarbą senyvo amžiaus žmonėms.
Rugsėjo 30-ąją  Kriaunų bibliotekoje vyko popietė „Toks ilgas mano kelias“ skirta paminėti ir pagerbti Kriaunų seniūnijoje gyvenančius senjorus. Popietę organizavo Kriaunų ir Lašų bibliotekininkės, taip pat prie renginio organizavimo prisidėjo Kriaunų seniūnija, asociacija „Sartai mano kraštas“, Obelių SPN Kriaunų kultūros skyrius. Šokti ir dainuoti kartu kvietė Aukštakalnių kapela „Barškutis“ (vad. Esmeralda Smalstienė). Susirinkusius sveikino Kriaunų seniūnė Akvilė Šaltenė,  bibliotekininkė Rasa Striungytė, vėliau visi stebėjome linksmą intermediją „Viskas iš Gitanos ir Algio Jušgirių gyvenimo“. Vyko viktorinos, žaidimai, laimėjusiems buvo išdalinti prizai ir dovanos. Skambėjo muzika, norintys sukosi šokio sūkuryje. Baigiantis šventei visi vaišinosi karšta sriuba ir saldumynais. Buvo linksma ir graži šventė, po kurios niekas neskubėjo namo, turėjo galimybę pasibūti kartu, pasišnekėti ir pasidžiaugti pasidžiaugti švente.
 
Kriaunų filialo vyresn. bibliotekininkė Rasa Striungytė
Lašų filialo vyresn. bibliotekininkė Gitana Juškevičiūtė