Keliaujančios skaityklėlės VII stotelė

Atgal

Keliaujančios skaityklėlės VII stotelė

  2022-10-05

Projektas „Keliaujanti skaityklėlė -V“ baigė šių metų kelionę, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Rokiškio rajono savivaldybė.
Septintoji skaityklėlės stotelė - Rokiškio Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos P. Širvio kiemelis. Įkurtoje skaityklėlės palapinėje vaikai klausėsi bibliotekininkių skaitomos spalvotos istorijos apie chameleoną ir jo sapnus bei oriai iš spalvotų detalių dėliojo knygos pagrindinį personažą Chameleoną.
Didelio vaikų dėmesio sulaukė darbuotojų kūrybiškai pristatyta Vaikų ir jaunimo skyriaus veiklų mozaika. Dalyviai sužinojo, kad be knygų ir žurnalų skaitymo, bibliotekoje dar galima smagiai praleisti savo laisvalaikį: konstruoti, kurti, išbandyti pojūčių labirintą, virtualius akinius, 3D spausdintuvą, žiūrėti 3D filmus, aplankyti žaisloteką, lėlių teatro „Padaužiukai“ svetainę, Pelėdų ekspoziciją, dalyvauti edukacinėse programose ir užsiėmimuose, skirtuose kalbos arba komunikacijos sunkumų, tarp jų ir autizmo spektro sutrikimų turintiems (ASS) vaikams.
Projekto „Keliaujanti skaityklėlė“ uždarymo vinis -  literatūrinės improvizacijos su visos Lietuvos vaikų mylimu rašytoju Vytautu V. Landsbergiu. Svečias kartu su vaikais kūrė bendrą pasaką, dainavo,  atsakinėjo į jų klausimus, apdovanojo aktyviausius renginio dalyvius knygelėmis ir kompaktiniais diskais, fotografavosi su vaikais, jiems dalino autografus.
Viso renginio jaukią ir smagią nuotaiką užtikrino Rokiškio M/D „Ąžuoliukas“ 3 klasės mokiniai.
Keliaujanti skaityklėlė uždaryta iki kitų metų. Tačiau draugauti su knyga, naudingai leisti laisvalaikį, bendrauti su draugais galima ir toliau Vaikų ir jaunimo skyriuje, Taikos g. 19, Rokiškis.
Visų labai laukiame!
Vaikų ir jaunimo skyriaus vyresn, bibliotekininkė edukacijai Nadiežda Ivanova