Parodos „Jie gyvena šalia mūsų...“ pristatymas.

Atgal

Parodos „Jie gyvena šalia mūsų...“ pristatymas.

Laibgalių kaimo bibliotekoje


Ši aproda skirta Gyvūnų gerovės metams paminėti, Laibgalių kaimo bibliotekoje.
Spalio 28 d. Laibgalių kaimo bibliotekoje vyko parodos „Jie gyvena šalia mūsų...“ pristatymas. Renginys skirtas Gyvūnų gerovės metams paminėti.
Gyvūnai neatsiejama mūsų gyvenimo dalis, bet vargu ar sugebėtumėme atskirti, kaip atrodo įsižeidęs paukštis, ar laiminga žuvelė. O štai šunų nuotaikas, būseną, savijautą suprantame gan lengvai. Taip yra todėl, kad mus su šiais gyvūnais sieja ypatingas ryšys, paremtas meile, draugyste, prisirišimu. Šiam ryšiui vystytis ir išlikti patvariam reikia daug laiko ir pastangų.  Apie  šuns ir žmogaus ryšį, naujų triukų mokymą, įvairius žaidimus, laiko leidimą kartu, mums papasakojo Laibgalių kaimo gyventojas, žinomas šunų dresuotojas, Rimantas Bartasiūnas. 
Pasirodo šunys yra labai dėmesingi ne tik judesiui ir balsui, bet ir žmogaus veido išraiškai, žvilgsniui. Šuo sugeba atpažinti žmogaus emocijas, bei iš anksto nuspėti ką artimiausiu metu veiks šeimininkas: ar ketina kur eiti, važiuoti, ruošiasi poilsiui ar panašiai. Iš žmogaus balso supranta žmogaus nuotaiką: ar žmogus yra linksmas, ar liūdnas, ar supykęs. Tai labai svarbu, nes mokant šunį, daugeliu atvejų jūsų linksmumą gyvūnas priima žaismingai ir visai neklauso komandų, todėl dresiruotojui būtina parodyti griežtumą ir atkaklumą. Aišku dresiravimo pagrindas yra sudarytas iš begalinės kantrybės, abipusio pasitikėjimo ir pastovaus bendravimo.
Renginio metu buvo papasakota ne viena tikra istorija iš šuniukų dresūros pamokų.  Be abejo, svečiai Rimantą apipylė daugybe klausimų. Buvo diskutuojama apie gyvūnų maistą, priežiūrą, kačių ir šunų nelabai draugiškus santykius, šuns lojimą nakties metu ir t.t.  Smagu, kad kiekvienas renginio dalyvis galėjo pasidžiaugti ir pasididžiuoti savo augintiniu. Išgirdome daug įdomių ir netikėtų nutikimų, smagių ir labai liūdnų istorijų. Malonu ir miela buvo girdėti, kad visi čia susirinkę, labai mylime savo augintinius, šeriame juos geru maistu, leidžiame miegoti savo lovose, žaidžiame, rūpinamės jų sveikata, taigi šunis mes laikome mylimais šeimos nariais. Turbūt svarbiausia, kad šunys jaučiasi laimingi gyvendami šalia mūsų, o mes puikiai jaučiamės gyvendami su jais.