Rytmetys vaikams „Sveika biblioteka“

Atgal

Rytmetys vaikams „Sveika biblioteka“

Obelių miesto biblioteka


Rugsėjo 28 d. į Obelių miesto biblioteką sugužėjo Obelių gimnazijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo skyriaus „Boružiukų“ grupės vaikučiai lydimi auklėtojos Kristinos Jasinevičienės ir logopedės Rasos Kundelienės. Rytmetyje „Sveika biblioteka“, juos pasitiko bibliotekininkės Gražina ir Aurelija. Bibliotekininkė Gražina papasakojo apie biblioteką  ir su pulkeliu smalsuolių žąsele nukrypavo į vaikų skyrių. Ten parodė vaikams kur gyvena pačių mažiausių ir didesnių vaikų knygelės. Vaikai buvo labai entuziastingai nusiteikę, labai susidomėję knygelėmis.
Vėliau visi susėdo ir klausėsi bibliotekininkės pasakojimo apie knygeles, susidomėję žiūrėjo jiems rodomus knygelių personažus. Bibliotekininkė Aurelija pristatė žurnaliuką „Nykštukas“, paskaitė pasakėlę apie nykštuką ir jo draugus, vaikai klausydami pasakėlės suklijavo lipdukus i jiems skirtas vietas. Pasakoje krokodilas įsipynė į voratinklį, paklausus ar žino kas yra voratinklis, vaikai noriai atsakė i klausimą ir pasakė kas voratinklius mezga. „Boružiukams“ labai patiko klijuoti lipdukus, nekantraudami laukė savo eilės.
Po smagios pasakėlės bibliotekininkė Gražina atnešė vaikams garsinių knygelių. Kiek buvo džiaugsmo, vaikai susidomėję spaudė mygtukus ir klausėsi kokius gi garsus skleidžia įvairūs gyvūnėliai ir paukšteliai, paprašius bandė surasti tam tikrą gyvūną ir paspausti tą mygtuką, ant kurio jis pavaizduotas.
Kvietėme vaikus užsukti su tėveliais. Nudžiugino Nojus su mamyte užsukęs dar kartą pažaisti su bibliotekoje esančiomis garsinėmis knygelėmis.
Už smagią ir energingą popietę bibliotekininkės vaikams padovanojo lipdukų, kuriais vaikai labai džiaugėsi. Dėkojame „Boružiukams“ už dovana ir mums. Planuojame vėl susitikti su vaikais.
Obelių miesto vyresn. bibliotekininkė Aurelija Tavoraitė