Konferencija „Žemės ūkis prieš 100 metų ir dabar“ Martynonyse

Atgal

Konferencija „Žemės ūkis prieš 100 metų ir dabar“ Martynonyse

Martynonių kaimo biblioteka


Martynonių kaimo bibliotekos surengta  konferencija „Žemės ūkis prieš 100 metų ir dabar“
 
Šiai konferencijai ruošėmės jau vasarą. Važiavom pas ūkininkus: esamus ir buvusius. Domėjomės jų ūkininkavimo istorija. Aplankyti gyventojai noriai dalijosi savo ūkininkavimo pradžia, rodė senovinių nuotraukų albumus, kur jų tėvų, senelių buitis, darbai, šventės. Jas mes perfotografavome. Iš surinktos medžiagos pagaminome foto drobes ir koliažus.
Rudens šventės Po darbelių – po darbų“ Lailūnų kaime metu, pakvietėme aplankytų ūkių šeimininkus į konferenciją. Apie ūkininkavimo ypatumus pranešimą skaitė Martynonių bibliotekininkė Rita Inčiūrienė. Pristatyti aplankyti ūkiai. Jie buvo labai įvairūs: nuo pažangiai ūkininkaujančių iki alternatyvia žemės ūkio veikla užsiimančių. Konferencijos pabaigoje  kalbinome ūkių savininkus. Vieni trumpai, kiti su humoru pasakojo apie jų ūkininkavimo pradžią,kaip jie susiję  su iš tėvų, senelių paveldėta žeme ir šiandieninę ūkininkavimo tendenciją.
Visi pritarė nuomonei, kad pasirinkta ūkininkavimo forma išlaisvina žmogų, jis tampa pats sau šeimininkas.
Po konferencijos, buvo galima apžiūrėti  foto drobių, nuotraukų – koliažų parodas. Vyko  senovinių  automobilių  paroda, koncertas.
Martynonių bibliotekininkė Rita Inčiūrienė