„Akmenų sriuba“ Lukštuose

Atgal

„Akmenų sriuba“ Lukštuose

Lukštų kaimo biblioteka


Rugpjūčio 4 dieną Lukštų kaimo bibliotekos kieme vyko edukacija „Akmenų sriuba“. Šia sriuba mus visus vaišino Rokiškio Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė, edukatorė Valda Bugailiškienė.
Tai nuostabi, pamokanti istorija, kaip kareivis virė sriubą. Visi įdėmiai klausėsi ir nekantravo, kaip gi tą sriubą virsim. Pasakojimas vyko su muzikiniais intarpais, dainomis, žaidimai, smagiomis užduotimis. Klausėmės, žaidėme, dainavome ir išmetėme akmenį į kurį iš savęs perkėlėme viską kas mus liūdina ir skaudina, visą blogį. Pasilikome sau po akmenį, ant jo nupiešę tai, kas mums aktualu, smagu. Po šį, gėrio akmenėlį, parsinešėme namo, juk gerumas sugrįžta gerumu. „Palikę“ savo blogį pažadėjome būti geresniais, supratome, kaip svarbu gerumu dalintis su visais!
Išgirsta istorija privertė susimąstyti apie žmonių savanaudiškumą, norą pasipuikuoti, pasirodyti geresniais, turtingesniais už kitus. Pajuto nuostabus bendrystės jausmas, supratome kiek daug gerų ir gražių dalykų galima nuveikti kartu. Net iš dviejų akmenų, visi drauge susitelkę, galim išsivirti sriubą, daryti įvairius dalykus.
Ar dažnai paimame akmenį tam, kad juo pasidžiaugti? Kažin ar kuris buvo jį prisiglaudęs prie krūtinės, ausies. Edukacijos metu  akmenys atgijo, jautėme jo skleidžiamą šaltį, sušildžius – skleidžiamą šilumą. Buvo gera ir jauku, nuoširdu. Žinoma kad neapsėjome ir be kiaušinienės. Vaikai puikiai šeimininkavo, kepė kiaušinienę, bendravo, buvo smagu.
Už puikią pamoką, geras emocijas, nuoširdų bendravimą dėkojame Valdai. Linkime naujų kūrybinių idėjų ir sėkmės darbuose.
Lukštų vyresn. bibliotekininkė Sigutė Šimanauskienė.