Kūrybinės dirbtuvėlės „Kuriame pasaką“

Atgal

Kūrybinės dirbtuvėlės „Kuriame pasaką“

  2022-07-08

Šeima - tai mažasis mūsų pasaulis, kuriame būti jaukiausia. Kiekvieno mūsų šeima - tai sukurta nauja istorija, pasaka... Projekto LLI-422 HOME metu šeimoms buvo organizuotos dvejos kūrybinės dirbtuvėlės „Kuriame pasaką“. Jose dalyviai prisijungė prie bibliotekos lėlių teatro „Padaužiukai“ veiklų, kurių tikslas – šeimų kūrybinės, emocinės saviraiškos skatinimas skaitant pasakas ir jas improvizuojant. Dirbtuvėlės vyko gegužės 11 d. ir birželio 8 d., kur kartu su šeimomis aptarėme, kas yra lėlių teatras, spektaklis, kokios yra teatrinių lėlių rūšys ir valdymo būdai, kas yra pasakos ir ką galima vaidinti, kokių priemonių ir gebėjimų reikia spektakliui kurti. Lėlių teatrų svetainėje dalyviai susipažino su bibliotekos lėlių teatro „Padaužiukai“ lėlėmis, lėlių gamybos paslaptimis ir praktiškai mokėsi jas valdyti.
Šeimos kartu su teatro režisiere Nadiežda Ivanova sukūrė dvi pasakas J. Biržio „Kiškio trobelė“ ir „Trys paršiukai“, kurios buvo parodytos dviejuose tarptautiniuose Šeimų festivaliuose „HOME“ Ludzoje (Latvija) ir Rokiškyje (Lietuva). Žiūrovams labai patiko šeimų sukurti lėlių spektakliai ir negailėjo garsių plojimų.
Šeimų kūrybiškumas yra nepaprastas energijos, žinių, tobulėjimo ir džiaugsmo šaltinis. Teatrinė lėlė padeda suvokti vaiką supantį pasaulį, atsako į jam rūpimus klausimus ir iškelia naujus, ugdo meninį - estetinį pojūtį, plečia vaizduotės, fantazijos galimybes, o svarbiausia padeda patirti bendrystės su tėvais jausmą. Bendra vaikų ir tėvų kūrybinė veikla išmoko juos kurti, parodyti save, nebijoti išbandyti ką nors naujo.
 
 
Vyresn. bibliotekininkė edukacijai Nadiežda Ivanova