Popietė „Knyga — tai indas, kuris mus pripildo, bet pats netuštėja“

Atgal

Popietė „Knyga — tai indas, kuris mus pripildo, bet pats netuštėja“

Laibgalių kaimo biblioteka


Skaitymas mums yra mėgstamiausias laisvalaikio užsiėmimas. Todėl kai tik turime bent vieną laisvą valandėlę imame į rankas knygą. Žinoma, kiekvienas mūsų pasirenka tai, kas jam įdomu, artima, naudinga. Kuo daugiau knygų skaitome, tuo daugiau dalykų sužinome, taigi tampame įdomesni ir geresni pašnekovai. Juk knygų pasaulis mums atveria naujas gyvenimo perspektyvas, moko siekti naujų idėjų, tikslų.
Birželio 14 dieną 16 val. Laibgalių bibliotekoje vyko popietė „Knyga — tai indas, kuris mus pripildo, bet pats netuštėja“. Jau nuo pat ryto mus pasitiko dargana ir lietus, todėl nenuostabu, kad į renginį susirinko ne visi Laibgalių bibliotekos knygų mylėtojai. Tačiau prie arbatos puodelio greitai visi sušilome ir labai įdomiai pabendravome. Popietės metu vykusi diskusija buvo įdomi visiems dalyviams, nors mažai kalbėjome apie patį skaitymo procesą ir jo malonumą. Jau pats popietės pavadinimas yra apie tai, kad knyga mus pripildo, praturtina.  Skaitytojai turėjo atsakyti į keletą klausimų: ką man davė perskaityta knygą? apie ką privertė susimąstyti? kas knygoje patiko, o kas ne? ką darytum kitaip?  Kiekvienas skaitytojas tikrai turėjo ką pasakyti, nors pradžioje šie paprasti klausimai labai suglumino ir nustebino. Daugelis žmonių knygas skaito savo malonumui, bet analizuoti, aptarti tarsi nelieka laiko, nors iš tiesų, kiekviena perskaityta knyga duoda peno mūsų mintims, apmąstymams. Buvo aptariama, daugelio mūsų skaityta, australų rašytojos Liane Moriarty knyga „Slaptas mano vyro gyvenimas“. Tai labai įtaigi, jaudinanti, turinti paslapčių ir išgyvenimų istorija, privertusi mus pamąstyti apie kaltę, kerštą, išdavystę. Kiekvienas svarstėme, kaip mes patys būtume pasielgę šioje keblioje padėtyje, ar galėtumėme išduoti artimą žmogų. Labiausiai visus sužavėjo knygos pabaiga, kurioje atskleidžiamos teorijos, kaip galėjo susiklostyti visų knygos herojų likimai.
Popietės metu buvo pristatomos naujos knygos, visi dalyviai pakviesti dalyvauti vasaros iššūkyje „Įkvėpk knygų magijos“. Nuostabiai ir prasmingai praleistas laikas tikrai neprailgo. Išsiskyrėme išsirinkę po vieną mus sudominusią knygą tam, kad vasaros pabaigoje susitiktumėme vėl. Dalinsimės nuomonėmis, mintimis, emocijomis apie perskaitytas knygas.