Skaitymo popietė „Atverki vasarai duris“

Atgal

Skaitymo popietė „Atverki vasarai duris“

Antanašės kaimo biblioteka


Atverki vasarai duris
Atverki langus – vasara ateina.
Atverki vasarai visas širdies duris.
Ten, kur varsom gražiausiom žemė mainos,
Ten, kur naktim žiedais balčiausiais lis.
Plačiai atverki langus, atidaryk duris. Ant slenksčio stovi vasara, pasidabinusi pievų gėlių vainiku. Vėjyje plazda jos lengva gėlėta suknelė. Ji kviečia, ji vilioja valiūkiškai lėkti su ja laukais, miškais, džiaugtis kiekviena mums dovanota vasaros diena. Tik atverkime savo širdis vasarai...
Pirmąją vasaros dieną Antanašės biblioteka pakvietė į šventinę popietę „Atverki vasarai duris.“ Vasarą pasitikome skambiais eilėraščių posmais. Ryškiais tulpių žiedais buvo pasveikintos varduvininkės. Už gėles dėkojame Sonatai Trumpienei.Kiekviena popietės dalyvė galėjo išbandyti sėkmę nuotaikingoje loterijoje. Buvo nepamirštos šaunios šeimininkės Aldona Pudanienė ir Olytė Bunienė bei dar kartą jauna močiute tapusi Sonata Trumpienė.
Birželio pirmoji ne tik vasaros pradžia. Bibliotekoje startuoja akcija „Įkvėpk knygų magijos“, skirta jau kelis metus besitesiančiai akcijai „Vasara su knyga“. Dalyvauk skaitymo iššūkyje nuo birželio 1d. iki rugpjūčio 31d. Bibliotekininkė Ritė Gernienė supažindino visus su šios akcijos nuostatais ir pakvietė visus ir vasarą rasti valandėlę laisvo laiko poilsiui su knyga.
Nebuvo pamiršta ir Tarptautinė vaikų gynimo diena. Pasakų fėja, nešina knygelių šviesos žibintu, supažindino su naujomis vaikiškomis knygelėmis, gautomis akcijos „Švieskime vaikus“ metu. Visus džiugino vaikų piešinių ir darbelių parodėlė „Spalvota vaikystė“. Visus šildė graži bendrystė ir puiki nuotaika.
Atvėrėme duris, juk vasara jau su mumis...
Literatė Gražina Pitrėnienė