Abėcėlės šventė

Atgal

Abėcėlės šventė

  2022-06-07

Lietuvių liaudies išmintis sako: „Kas skaito, rašo - duonos neprašo“. Norint pasiekti didelių dalykų, reikia pradėti nuo mažų. Taip ir Rokiškio rajono pirmų klasių mokiniai, rugsėjo mėnesį pradėję žengti mažais žingsneliais link žinių olimpo. Dėjo raidę prie raidės, žodį prie žodžio. Ir štai jau visa abėcėlė surikiuota. O mums, Rokiškio Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo skyriaus bibliotekininkėms, parūpo pasidžiaugti jų pasiekimais ir pasikviesti į biblioteką.
Visą savaitę, klasė po klasės lankėsi bibliotekoje. Įvyko net šešios Abėcėlių šventės. Išdidžiai nusiteikę ir pasipuošę spalvingomis raidėmis Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos, Kamajų A. Strazdo, Pandėlio gimnazijų pirmokėliai ir viena priešmokyklinio ugdymo vaikų grupė iš L/D „Pumpurėlis“ ryžosi išbandyti savo žinias. Visiems puikiai sekėsi atlikti parengtas smagias lietuvių kalbos užduotis ir  įrodyti, kad jau visas raideles pažįsta, moka teisingai sudėti žodžius ir  skaityti.
Susitikimų pabaigoje vaikų grupės rodė parengtas šventines programas ir dar kartą įrodė, kad verti abėcėlės žinovo titulo ir raidžių fėja ABĖCĖLĖ įteikė jiems pažymėjimus.
Bibliotekininkės džiaugiasi mažųjų vaikų pasiekimais, kviečia tapti bibliotekos bičiuliais, lankytis bibliotekoje, skaityti knygas ir mėgautis skaitymo malonumais.
Vaikų ir jaunimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė edukacijai Nadiežda Ivanova