Kūrybiniai susitikimai „Keliaujančios skaityklėlės - V“ trečioje stotelėje

Atgal

Kūrybiniai susitikimai „Keliaujančios skaityklėlės - V“ trečioje stotelėje

  2022-06-07

Birželio 2 d. bibliotekos projektas Skaitymo skatinimo programa „Keliaujanti skaityklėlė - V" sustojo trečioje stotelėje - Bajorų kaimo bibliotekos vaikų žaidimų aikštelėje „Linksmakiemis". Į renginį sugužėjo Senamiesčio progimnazijos pradinukai, L/D „Pumpurėlis" darželinukai. Vaikų ir jaunimo skyriaus bibliotekininkės vaikus pakvietė į prasmingą spalvotą nuotykį su Jurgos Vilės ir Linos Sasnauskaitės knyga „Chameleono sapnai“. Knygoje tryško spalvų fontanai ir tykiai mirguliavo nespalvota jūra. Žaliasis lapelis sudžiuvo ir sutrupėjo, bet užsimezgė tvirta draugystė. Per savaitę čia prabėgo visas gyvenimas...
Keliaujančios skaityklėlės trečios stotelės viešnia buvo smagioji trijų vaikų mama, aktorė, edukatorė Kristina Savickytė - Damanskienė. Gausiai susirinkusius dalyvius ji pakvietė į edukacinį užsiėmimą „Kaip kurti istorijas". O kaip kurti be Fantazijos ir Vaizduotės? Netrukus šios dvi damos atėjo vaikams į pagalbą ir padėjo sukurti dar niekur negirdėtą, linksmą istoriją apie kiškutį Morkių ir jo nuotykius. 
Bibliotekininkės džiaugiasi, kad keliaujančios skaityklėlės kūrybiniai užsiėmimai suteikia puikią galimybę vaikams pakeliauti po stebuklingą knygų pasaulį ir patirti įstabių nuotykių.  
Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Rokiškio rajono savivaldybė
Vaikų ir jaunimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė edukacijai Nadiežda Ivanova