Bibliotekos darbuotojus buria pasakojimo meno veiklos

Atgal

Bibliotekos darbuotojus buria pasakojimo meno veiklos

Rokiškio VB


Biblioteka – tai bendruomenė. Žengdami į ją lankytojai ne tik ieško istorijų iš knygų, bet ir atsineša savąsias, nori jomis dalintis. Siekdamos sukurti dar gyvesnį ryšį su savo lankytojais – geriau juos pažinti, sudominti ir įtraukti – Panevėžio regiono bibliotekos ėmė aktyviai gilintis į pasaulyje sparčiai populiarėjantį pasakojimo meną. Įtraukiančias istorijas jau pasakoja ir Rokiškio Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos darbuotojos, edukatorės Nadiežda Ivanova bei Valda Bugailiškienė
 
Po intensyvių mokymų ir pasiruošimo darbų, pasakojimo metodu paremtos veiklos džiugina Rokiškio Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos Lankytojų ir Vaikų ir jaunimo skyrių bei kaimo filialų  skaitytojus. Užsiėmimuose naudojami menininkės Neringos Minkevičienės sukurti pasakojimo edukacijų rinkiniai ir bibliotekos darbuotojų-pasakotojų entuziazmas nepalieka abejingų.
 
Šių metų balandžio mėn. 28 dieną Rokiškio Juozo Keliuočio viešojoje bibliotekoje vyko rajono bibliotekininkų metodinis pasitarimas. Jo metu N. Ivanova ir V. Bugailiškienė pasidalijo Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos įgyvendinamo projekto „Pasakojimo meno ir metodo modelio sukūrimas Lietuvos bibliotekoms“ vykusių pasakojimo meno mokymuose įgyta patirtimi. Pristatė naują paslaugą, kuri praturtins pasaulyje sparčiai populiarėjančio pasakojimo meno užsiėmimais bibliotekoje. Žaidybiniu būdu supažindino su pasakojimo meno metodais, istorijos kūrimo struktūra, pristatė du sukurtus pasakojimo edukacijų rinkinius: pasakojama lauke tradicinė pasaką „Dvylika brolių, juodvarniais lakstančių“ (Nadiežda Ivanova) ir pasakojimo edukaciją „Akmenų sriuba“ (Valda Bugailiškienė).
 
Istorijų pasakojimas – būdas dalintis patirtimi, išsaugoti savo istoriją ir suvokti supantį pasaulį ir vieniems kitus. Pasakojimo metodai padeda kurti saugią, patrauklią erdvę skirtingų tikslinių grupių dalyvavimui, tarpusavio ryšio kūrimui, problemų sprendimui, saviraiškai, mokymuisi. Pranešėjos pakvietė koleges jungtis prie pasakojimo meno veiklos dviem būdais: pasikviesti pasakotojas su edukaciniais rinkiniais į biblioteką arba atrasti savo istoriją ir ją pasakoti bibliotekos lankytojams.
 
 
Dalinamės renginio įspūdžiais: Nuotraukos
 
Veiklos iš Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos įgyvendinamo projekto „Pasakojimo meno ir metodo modelio sukūrimas Lietuvos bibliotekoms“.
 
Projektą finansuoja: Nordic Culture Point